Κόσμος|02.02.2023 11:43

Αφήστε τα χακί σας στο σπίτι! Η Κομισιόν θα πάει Κίεβο με αυστηρό... dress code - Τα «ναι» και τα «όχι»

Newsroom

Είναι μία αλήθεια που οι πολιτικοί διστάζουν να παραδεχτούν: η δουλειά τους συχνά έχει να κάνει τόσο με φωτογραφικές λεπτομέρειες και συμβολισμούς όσο και με την πραγματική πολιτική. Καθώς ένα τρένο με αξιωματούχους της ΕΕ ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ουκρανία, ένα υπόμνημα καθιστά σαφές πως, τα ρούχα τους μπορούν να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Χαρακτηριστικά, ενόψει της επίσκεψης στην Ουκρανία, η Γενική Γραμματεία της Κομισιόν κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα υπόμνημα στο οποίο καθορίζεται ο... ενδυματολογικός κώδικας για το ταξίδι.

Κι όμως! Στα «ναι» του υπομνήματος είναι η «συνήθης επαγγελματική ενδυμασία», ενώ απαγορεύεται το «χακί ή τα πολύ έντονα χρώματα»...

Πρόκειται για μια εμφανή προσπάθεια να μείνει το χακί και η στρατιωτική εμφάνιση στον Ζελένσκι και την ομάδα του, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του POLITICO.

Το υπόμνημα προτείνει επίσης στους επισκέπτες «να ταξιδεύουν με ελαφρύ εξοπλισμό (σακίδιο πλάτης ή κάτι παρόμοιο), αποφεύγοντας τη βαλίτσα αν είναι δυνατόν». Όπως συμπληρώνεται, «κουτιά με κρύα τρόφιμα θα διανεμηθούν στο τρένο, αλλά παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένοι πως θα πρόκειται για βασικές προμήθειες».

Μάλιστα, και το ίδιο το τρένο θα είναι μια... συνωστισμένη υπόθεση, πολύ μακριά από το άνετο βαγόνι που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ένα τρένο για την Ουκρανία πέρυσι: «Θα υπάρχουν ατομικοί καναπέδες ύπνου [sic] με μία κοινή τουαλέτα σε κάθε βαγόνι, χωρίς λουτρό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚίεβοΟυκρανίαειδήσεις τώραΚομισιόνΕυρώπηΒολοντιμίρ Ζελένσκι