Κόσμος|08.02.2023 22:24

Τέξας: Παιδόφιλος αυτοκτόνησε στο δικαστήριο πίνοντας νιτρώδες νάτριο

Newsroom

Καταδικασμένος παιδόφιλος κατανάλωσε νιτρώδες νάτριο μέσα στη δικαστική αίθουσα πέρυσι, με την τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία να κρίνει πως αυτοκτόνησε.

Ο Έντουαρντ Λεκλέρ, 57 ετών, δικάστηκε στο Ντέντον του Τέξας τον Αύγουστο αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και καθώς διαβαζόταν η ετυμηγορία για την ενοχή του, κατέβασε ένα μπουκάλι νερό γεμάτο με ένα θολό υγρό.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant δήλωσε στην Daily Mail την Τρίτη ότι πέθανε από τις τοξικές επιδράσεις του νιτρώδους νατρίου.

Ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Ντέντον, Τζέιμι Μπεκ, δήλωσε στο CNN κατά τη στιγμή του θανάτου του Λεκλέρ ότι ένας ερευνητής παρατήρησε τον παιδόφιλο να πίνει το υγρό.

Ο Beck δήλωσε στο WFAA ότι ενώ όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου θεώρησαν περίεργο το υγρό που είχε στο μπουκάλι και θεώρησαν ότι ήταν ένας τρόπος να αντιμετωπίσει την ετυμηγορία.

Ο 57χρονος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 100 ετών για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως.

Όταν ζητήθηκε από δικαστικό επιμελητή να ελέγξει τον Λεκλέρ, εκείνος βρέθηκε αναίσθητος σε ένα κελί κράτησης.

«Λίγο μετά την είσοδό του στο κελί κράτησης, άρχισε να κάνει εμετό και κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λεκλέρ, Μάικ Χάουαρντ.

Ο Χάουαρντ είπε ότι είδε τον Λεκλέρ να πίνει «μια μεγάλη γουλιά από ένα μπουκάλι νερό» ενώ άκουγε την ετυμηγορία, αλλά ο δικηγόρος είπε ότι δεν γνωρίζει τι υπήρχε στο μπουκάλι.

Ο Λεκλέρ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααυτοκτονίαΤέξαςπαιδόφιλοςιατροδικαστής