Κόσμος|10.02.2023 17:46

Σεισμός στην Τουρκία: Πληροφορίες πως εντοπίστηκε νεκρός o Ελληνας που αναζητούσαν στην Αντιόχεια

Newsroom

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας που αναζητούνταν μαζί με τη σύζυγό τους στην Αντιόχεια μετά τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα του 65χρονου, κάτω από τα συντρίμμια ενώ έχει εντοπιστεί και η γυναίκα του που επίσης είναι νεκρή. Το ζευγάρι αναγνώρισε ο γαμπρός τους.

Νωρίτερα, η 1η ΕΜΑΚ, που βρισκόταν από το πρωί στο σημείο είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής των δύο αγνοούμενων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους»

Νωρίτερα, η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων είχε μιλήσει στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη των γονιών της.

Συγκινημένη, ανέφερε πως ψάχνει τους γονείς της από τη Δευτέρα στην Αντιόχεια.

«Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. ‘’Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», λέει, ξεσπώντας σε κλάματα.

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», σημειώνει.

Όπως τονίζει «ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία».

Σε ερώτηση εάν κάλεσαν την ελληνική πρεσβεία, απαντά πως δεν κάλεσαν την πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά η αδερφή της κάλεσε την ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι.

Η γυναίκα έκανε ό,τι μπορούσε για να κινητοποιήσει τις Αρχές, αναρτήσεις στα social media, τηλεφωνήματα 

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», λέει συγκλονίζοντας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμόςειδήσεις τώραΑντιόχειασεισμός Τουρκία