Νέο κρούσμα βανδαλισμού σε παλιά συναγωγή του Στρασβούργου (pic)
NewsroomΜια επιτύμβια πλάκα στον τόπο μιας παλιάς συναγωγής του Στρασβούργου υπέστη βανδαλισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου της πόλης.
Ο Αλαίν Φοντανέλ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από την μαρμάρινη πλάκα, η οποία είχε αποκολληθεί από τη βάση της και χαρακτήρισε την επίθεση «μια νέα αντισημιτική ενέργεια στην πόλη μας».
Το μνημείο βρίσκεται στον τόπο της συναγωγής, η οποία είχε πυρποληθεί από τους ναζί τον Σεπτέμβριο του 1940. Τον περασμένο μήνα δεκάδες τάφοι βεβηλώθηκαν σε ένα γειτονικό εβραϊκό κοιμητήριο.
Πάνω στους τάφους, άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι αντισημιτικά συνθήματα και είχαν ζωγραφίσει σβάστικες. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το κοιμητήριο που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά του Στρασβούργου και εξέφρασε την «απόλυτη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό σε κάθε του μορφή».
Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό στο Στρασβούργο, ο Φοντανέλ έγραψε: «Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται». Ο ίδιος είπε ότι «αξιωματούχοι της πόλης και η αστυνομία κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συλλάβουν τους δράστες».
- Ξεφυλλίζοντας... τέσσερις ιστορίες για τη γνώση, τη φύση και την τεχνολογία
- Απίστευτη ιστορία στην Ελλάδα – Πώς μια μπάλα ταξίδεψε στη θάλασσα 80 μίλια για να κρατήσει ζωντανό έναν 30χρονο!
- Κορυφώνεται το κύμα ζέστης: Πού θα δείξει 40αρια το θερμόμετρο - Οι περιοχές σε red code
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με το βλέμμα στο 2027 – Το οικονομικό στοίχημα, η αυτοδυναμία και η δύσκολη διαδρομή μέχρι τις κάλπες