Κόσμος|13.02.2023 11:16

Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς μαθητές ομάδας βόλεϊ στην Αμμόχωστο - Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι

Newsroom

Σπαρακτικό αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στα μέλη της σχολικής ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Η ομάδα που είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για σχολικό τουρνουά βόλεϊ αποτελούνταν από 39 άτομα, μεταξύ των οποίων 24 παιδιά - ηλικίας 11 έως 14 ετών, 10 γονείς, τέσσερις δάσκαλοι και ένας εκπαιδευτής,

Το επταώροφο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν τα παιδιά, μαζί με γονείς καθηγητές από το Turkish Maarif College της Αμμοχώστου, κατέρρευσε από τον σεισμό. Τέσσερα άτομα της ομάδας κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια με δικά τους μέσα αμέσως μετά τον σεισμό. 

Οι σοροί των 16 θυμάτων βρέθηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου Isias. Η μικρότερη εκ των μαθητών (σ.σ. αγοριών και κοριτσιών) που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 14 ετών.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις κηδείες στην Αμμόχωστο την Παρασκευή και το Σάββατο και εκατοντάδες ήταν παρόντες σε δύο ακόμη τελετές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή για τον προπονητή Osman Cetintas και το μέλος της ομάδας Havin Kilic.

Οι πενθούντες, ανάμεσά τους μαθητές Λυκείου, προσευχήθηκαν και έκλαιγαν πάνω από τα φέρετρα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν μια μπάλα βόλεϊ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αμμόχωστοςειδήσεις τώρασεισμός Τουρκίασεισμόςκηδεία