Κόσμος|13.02.2023 15:52

«Τα ονομάζουμε αντικείμενα για κάποιον λόγο»: Το Πεντάγωνο δεν αποκλείει τα «μπαλόνια» πάνω από τις ΗΠΑ να σχετίζονται με... «εξωγήινους»

Newsroom

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ δεν αποκλείει την πιθανότητα ότι το πλήθος αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων που εκτοξεύτηκαν στον ουρανό τις τελευταίες ημέρες συνδέεται με... εξωγήινους.

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε την Κυριακή ένα «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο» πάνω από τη λίμνη Χιούρον κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ήταν η τρίτη τέτοια κατάρριψη μέσα σε τρεις ημέρες.

Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν ΒανΧέρκ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούν όλες τις πιθανότητες -συμπεριλαμβανομένης της άποψης πως τα τρία πιο πρόσφατα αντικείμενα θα μπορούσαν να σχετίζονται με εξωγήινους!

«Θα αφήσω την ομάδα των μυστικών υπηρεσιών και αυτή της αντικατασκοπείας να το διαπιστώσουν αυτό. Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», δήλωσε ο ΒανΧέρκ. «Σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή πιθανή απειλή, άγνωστη, που πλησιάζει τη Βόρεια Αμερική».

Το αντικείμενο που εντοπίστηκε την Κυριακή περιγράφηκε από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ως μια μη επανδρωμένη «οκταγωνική δομή» με «πιθανές δυνατότητες επιτήρησης» και καλώδια που συνδέονται με αυτό, όπως γράφει η Daily Mail.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 το κατέρριψε από ύψος περίπου 20.000 ποδιών πάνω από τις Μεγάλες Λίμνες στις 14:42 -μετά την καταστροφή δύο άλλων σκαφών πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως ένα κινεζικό αερόστατο καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου πάνω από τη Νότια Καρολίνα, πράγμα που σημαίνει πως η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει καταρρίψει τώρα τέσσερα αντικείμενα σε μόλις οκτώ ημέρες.

Άγνωστο το πώς τα αντικείμενα παρέμεναν στον αέρα

Ο ΒανΧέρκ δήλωσε ότι -σε αντίθεση με το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο- και τα τρία UFO που καταρρίφθηκαν το Σαββατοκύριακο είχαν παρόμοιο μέγεθος και ταχύτητα.

Πρόσθεσε πως από τότε που βρέθηκε το κινεζικό αερόστατο στα τέλη Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ προσάρμοσαν το ραντάρ τους έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν πιο αργά αντικείμενα. Όπως εξήγησε, αυτή η προσαρμογή του ραντάρ, καθώς και η αυξημένη κατάσταση συναγερμού μετά το κινεζικό αερόστατο, εξηγούν τη συχνότητα των παρατηρήσεων ΑΤΙΑ.

«Με κάποιες προσαρμογές, καταφέραμε να έχουμε μια καλύτερη κατηγοριοποίηση των ιχνών του ραντάρ τώρα», είπε, «και γι' αυτό νομίζω πως τα βλέπετε, συν το ότι υπάρχει μια κατάσταση αυξημένου συναγερμού για την αναζήτηση αυτών των πληροφοριών».

Ωστόσο, αυτό δίνει τη θέση του στις ανησυχίες πως η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ μπορεί να έχει χάσει ανυπολόγιστο αριθμό ΑΤΙΑ στο παρελθόν.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, έγραψε στο Twitter: «Οι τελευταίες 72 ώρες αποκάλυψαν στο κοινό αυτό που συνέβαινε εδώ και χρόνια, ότι αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη επιχειρούν συστηματικά πάνω από τον περιορισμένο εναέριο χώρο των ΗΠΑ».

Ο Κρίστοφερ Μέλον, πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας για τις υπηρεσίες πληροφοριών στις κυβερνήσεις Κλίντον και Τζορτζ Μπους, δήλωσε: «Η USAF πραγματικά έχει να δώσει κάποιες εξηγήσεις όσον αφορά το UAP. Οι άνθρωποι που εκπλήσσονται με την παρουσία αυτών των αντικειμένων δεν έχουν δώσει προσοχή».

Ο ΒανΧέρκ είπε, επίσης, ότι η Πολεμική Αεροπορία δεν είναι ακόμη σίγουρη για το πώς τα τρία αντικείμενα παρέμεναν στον αέρα, καθώς προς το παρόν έχουν άγνωστα συστήματα προώθησης. Πρόσθεσε: «Τα αποκαλούμε αντικείμενα, όχι μπαλόνια, για κάποιον λόγο».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη φορά εντός του εναέριου χώρου των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Αμερικής που η NORAD ή η Βόρεια Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναλαμβάνει δράση εναντίον ενός εναέριου αντικειμένου».

Καθώς το Πεντάγωνο ελέγχει πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλα τέτοια συμβάντα και καταρρίψεις τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας για το πιο πρόσφατο αντικείμενο που καταρρίφθηκε την Κυριακή, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Με βάση την πορεία πτήσης του και τα δεδομένα του, μπορούμε εύλογα να συνδέσουμε αυτό το αντικείμενο με το σήμα του ραντάρ που ελήφθη πάνω από τη Μοντάνα, το οποίο πέταξε κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες του υπουργείου Άμυνας».

«Δεν εκτιμήσαμε ότι αποτελούσε κινούμενη στρατιωτική απειλή για οτιδήποτε στο έδαφος, αλλά εκτιμήσαμε πως αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια της πτήσης και απειλή λόγω των πιθανών δυνατοτήτων επιτήρησης. Η ομάδα μας θα εργαστεί τώρα για την ανάκτηση του αντικειμένου σε μια προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα».

Τι προκάλεσε ανησυχία

Το αντικείμενο την Κυριακή καταρρίφθηκε λόγω της αυξημένης «προσοχής» και δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Οι επιχειρήσεις της τελευταίας εβδομάδας ήταν επιτυχείς στην κατάρριψη των πιθανών απειλών».

Το Πεντάγωνο πρόσθεσε: «Η πορεία και το ύψος του προκάλεσαν ανησυχίες, μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε για την κατάρριψη αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να αποφύγουμε την πρόσκρουση στο έδαφος, ενώ παράλληλα βελτίωσε τις πιθανότητες για την ανάκτηση συντριμμιών».

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τραυματίστηκαν ή επηρεάστηκαν με άλλον τρόπο πολίτες», διευκρινίστηκε επίσης.

Η αποκάλυψη πως η Πολεμική Αεροπορία δεν αποκλείει ότι θα μπορούσε να πρόκειται για εξωγήινο έρχεται μετά από μια έκθεση τον Δεκέμβριο που το υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε πως έχει αναλύσει «εκατοντάδες» θεάσεις UFO.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠεντάγωνοUFOεξωγήινοιειδήσεις τώραΗΠΑ