Κόσμος|15.02.2023 19:10

Τώρα και… μαθήματα ιστορίας από τον Καντίροφ: Λάθος η αποχώρηση των Σοβιετικών από την Ανατολική Γερμανία

Newsroom

Με επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Γερμανία απείλησε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο 60minutes.

Ο Καντίροφ χαρακτήρισε λάθος την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το 1990, προσθέτοντας ότι οι υπεύθυνοι τότε- δηλαδή ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ- θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί σαν «προδότες».

«Μόνο με την τοποθέτηση κατοχικών στρατευμάτων οι Γερμανοί θα καταλάβαιναν ποια είναι η θέση τους» συνέχισε, ενώ δεν  τον προβλημάτισε η πιθανή αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ ή  το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος. «Θα κερδίσουμε και θα τους καταστρέψουμε», είπε.

Ο Τσετσένος πολέμαρχος επιτέθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι είναι υπόλογος για τις δηλώσεις του για τη Ρωσία αλλά και για την παράδοση αρμάτων στην Ουκρανία.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα νικήσουν μέχρι το τέλος του έτους, κατακτώντας σημαντικές πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλαφ ΣολτςΟυκρανίαΓερμανίαειδήσεις τώραΤσετσενίαστρατεύματα