Κόσμος|15.02.2023 21:04

Σεισμός στην Τουρκία: «Πόλεμος» πάνω στα συντρίμμια - Ο Ερντογάν διαπομπεύει εργολάβους και σκέφτεται αναβολή των εκλογών

Newsroom

Με χιλιάδες αγνοούμενους ακόμη κάτω από τα χαλάσματα η πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία έχει πάρει φωτιά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει τη λαϊκή οργή για τις εκατόμβες νεκρών προς τους εργολάβους για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία. Ταυτόχρονα εξαγγέλλει οικονομικές ενισχύσεις προς τα θύματα και μαζικές κατασκευές πολυκατοικιών στις 10 επαρχίες που χτύπησε ο σεισμός.

Ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια, φουντώνουν οι φήμες για αναβολή των εκλογών. «Κατέστρεψες την οικονομία, καταστραφήκαμε από το σεισμό. Πάντα ήσουν ανίκανος. Όχι έναν χρόνο, ούτε μια ημέρα δε σου δίνουμε. Μη φοβηθείς τις εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», ανέφερε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλινσντάρογλου.

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος του «κόμματος του Μέλλοντος», και πρώην πρωθυπουργός.

Πάντως, η πρώτη επίσημη τοποθέτηση στελέχους του AKP, του Ομέρ Τσελίκ δεν ξεδιάλυνε τα πράγματα: «Αγωνιζόμαστε να φροντίσουμε τις πληγές μας. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε τις ζωές μας. Θεωρούμε πολύ λάθος να μιλάμε για οτιδήποτε εκλογικό αυτή τη στιγμή. Σήμερα έχουμε μια ατζέντα. Να σώσουμε ζωές».

Την ίδια ώρα, η οργή στην τουρκική κοινωνία ξεχειλίζει και η παρουσία πολιτικών πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσεισμός Τουρκίαειδήσεις τώρα