Κόσμος|16.02.2023 17:17

Qatar Gate: Σε εξέλιξη η συζήτηση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Καϊλή – Η γραμμή του νέου της συνηγόρου

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακρόαση της υπόθεσης της Εύας Καϊλή στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, η οποία έχει προφυλακιστεί στα πλαίσια των ερευνών για το Qatar Gate.

Ο νέος συνήγορος της κ. Καϊλή, Sven Mary δήλωσε: «Είναι μητέρα ενός παιδιου που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι». Ο ίδιος ανέφερε πως θα αιτηθεί από το προδικαστικό συμβούλιο αποφυλάκιση υπό όρους.

Ολόκληρη η δήλωσή του: «Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

Η σημερινή διαδικασία, πάντως, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαθφοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate. Αιτία της απουσίας ήταν το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αποφυλάκισηΕύα Καϊλήειδήσεις τώραQatar Gate