Κόσμος|16.02.2023 23:07

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που Ουκρανοί εξουδετερώνουν θερμοβαρική βόμβα της Ρωσίας – Πώς λειτουργεί

Newsroom

Τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις εξουδετερώνουν ρωσική θερμοβορική βόμβα κατέγραψε βίντεο που δημοσιεύει το CNN. Τα θερμοβορικά όπλα αφαιρούν το οξυγόνο από τους ανθρώπινους πνεύμονες. Έχουν απαγορευτεί από τη Σύμβαση της Γενεύης, επειδή μπορεί να μετατρέψουν πόλεις σε ερείπια και θα προκαλέσουν τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Τα θερμοβαρικά όπλα χρησιμοποιούν χρησιμοποιούν οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα για να δημιουργήσουν έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας. Το ωστικό κύμα που παράγουν διαρκεί σημαντικά περισσότερο από αυτό ενός συμβατικού συμπυκνωμένου εκρηκτικού. Μπορεί να εκτοξευθούν ως πύραυλος ή να ριφθεί από αεροπλάνο σαν βόβμα. Η αρχική εκρηκτική γόμωση πυροδοτείται καθώς χτυπά τον στόχο του, ανοίγοντας το δοχείο και διασκορπίζοντας το μείγμα καυσίμου ως νέφος. 

Τον περασμένο Μάρτιο, η Οξάνα Μαρκάροβα, πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τέτοια όπλα στον πόλεμο, ενώ είχαν θεαθεί τέτοια και κοντά στη Μαριούπολη. Η ενδεχόμενη χρήση τους είχε προκαλέσει φόβους για σοβαρή κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βόμβαειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΡωσία