Κόσμος|18.02.2023 21:49

Τουρκία: Χάος στα νοσοκομεία στο Χατάι - «Δεν υπάρχουν φάρμακα, δουλεύουμε 19 μέρες συνεχόμενα»

Newsroom

Για πολεμικές συνθήκες κάνουν λόγο οι γιατροί σε νοσοκομείο στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, που επλήγη σφοδρά από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι ίδιοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιθάλψουν όσους περισσότερους μπορούν καθώς χιλιάδες είναι οι ασθενείς που είτε είναι τραυματισμένοι είτε έχουν παθολογικά προβλήματα. «Έχουμε 3.000 ασθενείς αυτή τη στιγμή, με χρόνια προβλήματα και παθήσεις που προσπαθούμε να τους δώσουμε τα φάρμακά τους καθώς δεν μπορούν να τα βρουν».

Το κυριότερο πρόβλημα σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός από τους χιλιάδες τραυματισμένους ανθρώπους τους οποίους πρέπει να περιθάλψουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη φαρμάκων, χειρουργείων και εντατικών.

«Θέλω να βοηθήσω ασθενείς, αλλά δεν βρίσκω φάρμακα για αυτούς» ανέφερε γιατρός στο OPEN. Ένας άλλος προσθέτει: «Προσπαθούμε να τους σταθεροποιήσουμε και έπειτα να τους μεταφέρουμε σε άλλα νοσοκομεία καθώς εδώ τα χειρουργεία είναι μόνο έξι».

Άυπνοι για ημέρες

Αφανείς ήρωες οι γιατροί στην Τουρκία, όπως αποκάλυψαν οι γιατροί στον Μίλτο Σακελλαρίδη, τον ανταποκριτή του OPEN, στην Τουρκία, έμειναν άυπνοι για ημέρες για να μπορέσουν να περιθάλψουν τους χιλιάδες τραυματίες από τον σεισμό. «Μπερδεύω τις ημέρες. Δουλεύω τώρα 19 ώρες συνεχόμενα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γιατροίειδήσεις τώρασεισμόςσεισμός ΤουρκίανοσοκομείαΤουρκία