Κόσμος|19.02.2023 11:25

Πώς ένα trend στο Tik Tok έσωσε τη ζωή αυτής της γυναίκας που είχε καρκίνο

Newsroom

Ένα trend ομορφιάς που είχε κατακλύσει το Tik Tok έσωσε την 26χρονη Helen Bender από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία εντόπισε χάρης αυτό ότι έχει έναν όγκο στον λαιμό της.

Η νεαρή χρησιμοποίησε ένα από τα εργαλεία για περιποίηση του προσώπου, το γνωστό Gua sha.
Όταν ξεκίνησε να το δοκιμάζει τον περασμένο Απρίλιο, εντόπισε στην αριστερή πλευρά της γνάθου της έναν μεγάλο όγκο.

Κάνοντας εξετάσεις, ανακάλυψε ότι είχε άλλους 20 όγκους στο σώμα της. Οι γιατροί την ενημέρωσαν πως πρόκειται για επιθετικό τύπο καρκίνου, δηλαδή μελάνωμα και της έδωσαν μόλις 6 εβδομάδες ζωής.

Μετά τις πρώτες θεραπείες, ωστόσο, η κατάσταση βελτιώθηκε και οι όγκοι άρχισαν να συρρικνώνονται.

«Είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ την τεχνική, όταν παρατήρησα το εξόγκωμα στο σαγόνι μου. Δεν ήμουν σίγουρη τι ήταν.

Μάλιστα, επειδή αρρωσταίνω συχνά με κρυολογήματα κ.λπ., νόμιζα πως ήταν απλώς ένας πρησμένος λεμφαδένας», αναφέρει η 26χρονη στη Daily Μail.

«Μετά παρατήρησα ότι είχα χάσει απότομα πολύ βάρος. Χαιρόμουν που ήμουν τόσο αδύνατη, χωρίς να συνειδητοποιώ ότι επρόκειτο για καρκίνο. Αν δεν είχα χρησιμοποιήσει την τεχνική Gua Sha εγκαίρως, πιθανώς να μην είχα προλάβει να δράσω. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει» σημειώνει.

Η ίδια αντιμετωπίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς η θεραπεία της φαίνεται να αποδίδει. «Γνωρίζαμε ότι η ανοσοθεραπεία ήταν η μόνη επιλογή. Οι πιθανότητες να λειτουργήσει ήταν 50-50, και στην περίπτωση που δεν λειτουργούσε αυτό θα ισοδυναμούσε με θάνατο».

«Έχω μπροστά μου ακόμη 1,5 χρόνο που θα πρέπει να παίρνω τη φαρμακευτική αγωγή, με τους γιατρούς μου να προβλέπουν ότι θα υπάρξει ύφεση σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ποιότητα ζωής μου πλέον είναι πολύ καλή», τόνισε στέλνοντας το μήνυμα: «Να εξετάζεστε, να πηγαίνετε στους γιατρούς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tik Tokκαρκίνοςειδήσεις τώρα