Κόσμος|25.02.2023 15:30

«Αυτόν το γαμ@@@ μ@@@@»: Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον όταν έμαθε ότι ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία

Newsroom

Ένας χρόνος έχει περάσει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τις πρώτες εκείνες ημέρες ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε αναπτύξει έντονη δράση, ασκώντας πίεση στο ΝΑΤΟ να ενισχύσει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washigton Post, την ημέρας της εισβολής οι βοηθοί του Τζόνσον τον ξύπνησαν μέσα στη νύχτα για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση, με τον ίδιο να αναφωνεί «Αυτόν το γαμ@@@ μ@@@@».

«Είχα αηδιάσει με τον Πούτιν»

«Είχα αηδιάσει με τον Πούτιν. Είχα αηδιάσει με αυτό που έκανε. Με αηδίαζε η γλώσσα του, τα ψέματά του, η επιθετικότητά του. Πίστευα ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν αποκρουστικό, αλαζονικό, σοβινιστικό, λάθος», είπε ο Τζόνσον, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι του μετέφερε σε κλήσεις το πώς ήταν η κατάσταση: «Απολύτως τρομακτική». «Τα τανκς πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το Κίεβο από διάφορες κατευθύνσεις». Του μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο πολεμούν οι Ουκρανοί και για τη γεναιότητα τους. «Το μήνυμά του ήταν: ''Δώστε μου βοήθεια''» σχολίασε. 

Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αναφέρει ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη «μεγαλειώδη αδιαφορία του Ζελένσκι» στην πρόταση να μεταφέρει το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνησή του στο Λβιβ, το οποίο βρισκόταν σε ασφαλέστερο τμήμα της Ουκρανίας.

«Του λέω, ό,τι κι αν κάνεις, μην αφήσεις τους Ρώσους να σε βγάλουν από τη μέση. Εσείς είστε η αντίσταση. Ο αγώνας της Ουκρανίας πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από εσάς» είπε, προσθέτοντας πως τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να κάνει κάτι για την προστασία ή τη μετεγκατάστασή του, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να του απαντά: «Όχι, είμαστε μια χαρά. Χρειαζόμαστε μόνο όπλα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΜπόρις Τζόνσονειδήσεις τώραΟυκρανία