Κόσμος|25.02.2023 21:38

Συγκινεί το βίντεο με τις στιγμές Τούρκων οδηγών - Αποθέωσαν τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Newsroom

Σαράντα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας περιλαμβάνει η  2η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την οποία και στελεχώνουν οι εθελοντές και το προσωπικό του οργανισμού.

Τα μέλη της αποστολής του Ε.Ε.Σ. βλέπουν συγκινημένοι δεκάδες τούρκους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους ευχαριστούν κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς τις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα. Είτε πεζοί, είτε μέσα από τα οχήματά τους, οι Τούρκοι αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά των Ελλήνων και του Ε.Ε.Σ. σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους ίδιους.

 

Ο Αϊκούτ Ουνάλ, Τούρκος Πρόξενος στην Ελλάδα, συνεχάρη και κατευόδωσε την ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά και διασωστικό όχημα), από την Αλεξανδρούπολη, το πρωί του Σαββάτου (25/02). Όπως τόνισε ο ίδιος, η προσφορά του Ε.Ε.Σ. είναι ιδιαίτερα σημαντική και απόλυτα αναγκαία για τους ανθρώπους που στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης αφού, από τη μία στιγμή στην άλλη, έχασαν τα πάντα. Ο ίδιος σημείωσε, παράλληλα, ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη δράση του Ε.Ε.Σ. που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού.

 

«Συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για όσο χρειαστεί»

«Ήταν ένα ισχυρό και απόλυτα θετικό μήνυμα αναγνώρισης των συνεχών προσπάθειών που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ. για να συμπαρασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον τουρκικό λαό που έχει υποστεί μια βιβλική καταστροφή. Τούτο επιτείνει περαιτέρω την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, , όταν ενημερώθηκε από τους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραανθρωπιστική βοήθειαΣυρίασεισμόςΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός