Κόσμος|08.03.2023 10:49

Χουριέτ: Αρχίζει ο διάλογος με την Ελλάδα - Στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εξωτερικών

Μαρία Ζαχαράκη

Επικαλούμενη τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η εφημερίδα Χουριέτ σήμερα αναφέρει ότι ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάρτιο για να συζητήσει θέματα «θετικής ατζέντας». Η πιθανή ημερομηνία της επίσκεψης φαίνεται να είναι η 22α Μαρτίου.

Ο Φραγκογιάννης είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της 5ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στη Ντόχα του Κατάρ.

Η «θετική ατζέντα» περιλαμβάνει 25 σχέδια που αποσκοπούν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία, η ενέργεια και ο τουρισμός

Έκδοση φυλακισμένου πατέρα από την Τουρκία

Επίσης, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σήμερα στο θέμα της άδειας έκδοσης του Δημήτριου Ναλμπάντη, του πατέρα του δεύτερου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, για να παραστεί στην κηδεία του γιου του Νικόλαου. Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υποστηρίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την οικογένεια Ναλμπάντη για τις εξελίξεις μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ TV και του Ethnos.gr, ο Δημήτριος Ναλμπάντης, ο οποίος θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, αναμένεται να εκτίσει και το υπόλοιπο της ποινής του στις ελληνικές φυλακές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συζητήσειςελληνοτουρκικάειδήσεις τώραΜεβλούτ Τσαβούσογλουδιάλογοςελληνοτουρκικές σχέσειςΝίκος Δένδιας