Κόσμος|08.03.2023 17:06

Ο Έλον Μάσκ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από εργαζόμενο του Twitter που απέλυσε - Τον είχε κοροϊδέψει για την αναπηρία του

Newsroom

Ο Χάραλντουρ Θόρλεϊφσον, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο Twitter, συνδέθηκε στον υπολογιστή του την περασμένη Κυριακή για να κάνει κάποια δουλειά - και βρέθηκε αποκλεισμένος μαζί με ακόμα 200 εργαζόμενους.

Θα μπορούσε να είχε καταλάβει, όπως και άλλοι πριν από αυτόν κατά τους χαοτικούς μήνες των παραιτήσεων και των απολύσεων από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε την εταιρεία, ότι είχε μείνει χωρίς δουλειά.

Αντ' αυτού, μετά από εννέα ημέρες χωρίς απάντηση από το Twitter για το αν εξακολουθούσε να εργάζεται ή όχι, ο Θόρλεϊφσον αποφάσισε να στείλει ένα tweet στον Μασκ για να δει αν θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή του δισεκατομμυριούχου και να πάρει μια απάντηση για την κατάσταση της δουλειάς του Σρέντιγκερ.

«Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet να μου απαντήσεις εδώ;» έγραψε τη Δευτέρα.

Τελικά, πήρε την απάντησή του μετά από μια σουρεαλιστική ανταλλαγή απόψεων στο Twitter με τον Μασκ, ο οποίος προχώρησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά του, αμφισβήτησε την αναπηρία του και την ανάγκη του για διευκολύνσεις (ο Θόρλεϊφσον πάσχει από μυϊκή δυστροφία και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι) και έγραψε στο Twitter ότι ο Θόρλεϊφσον έχει έναν «σημαντικό, ενεργό λογαριασμό στο Twitter και είναι πλούσιος» και ο «λόγος που με αντιμετώπισε δημόσια ήταν για να πάρει μια μεγάλη πληρωμή».

Ενώ γινόταν η ανταλλαγή απόψεων, ο Θόρλεϊφσον δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν απασχολείται πλέον.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Μασκ έστειλε στο Twitter μια συγγνώμη στον Θόρλεϊφσον, λέγοντας ότι η παρεξήγησή του «βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Θόρλεϊφσον, ο οποίος ζει στην Ισλανδία, έχει σχεδόν 160.000 οπαδούς στο Twitter (ο Μασκ έχει πάνω από 130 εκατομμύρια). Εντάχθηκε στο Twitter το 2021, όταν η εταιρεία, υπό την προηγούμενη διοίκηση, εξαγόρασε την startup του Ueno.

Τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης τον επαίνεσαν επειδή επέλεξε να λάβει το τίμημα της αγοράς σε μισθούς αντί για εφάπαξ πληρωμή. Κι αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο, θα πλήρωνε υψηλότερους φόρους στην Ισλανδία για τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και του δικτύου ασφαλείας της.

Ο Θόρλιφσον έγραψε στο Twitter στον Μασκ ότι «Ο λόγος που σε ρώτησα δημόσια είναι επειδή εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος στο Twitter) δεν απάντησες στα προσωπικά μου μηνύματα».

«Είχες κάθε δικαίωμα να με απολύσεις. Αλλά θα ήταν καλό να με ενημερώσετε!» πρόσθεσε.

Η επόμενη κίνηση του Θόρλεφσον: «Ανοίγω ένα εστιατόριο στο κέντρο του Ρέικιαβικ πολύ σύντομα», έγραψε στο Twitter. «Θα πάρει το όνομα της μητέρας μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TwitterΈλον Μασκαπολύσειςειδήσεις τώρα