Κόσμος|10.03.2023 09:20

Ρώσοι στρατιώτες λένε «όχι» στον πόλεμο: «Αυτά είναι βλακείες» - Το βίντεο που ανέβασαν

Newsroom

Ρώσοι επίστρατοι λένε «όχι» στον πόλεμο στο μέτωπο της Ουκρανίας, μέσω βίντεο που δημοσιοποίησαν. Στο μήνυμά τους αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές των διοικητών για επιθέσεις στο Ντονιέτσκ.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν, φαίνονται αρκετοί στρατιώτες να στέκονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ο ένας από αυτούς βρίσκεται μπροστά τους και διαβάζει την καταγγελία της διμοιρίας.

Ο επικεφαλής λέει πως οι άνδρες μεταφέρθηκαν πριν κάποιες ημέρες από το Μπέλγκοροντ της Ρωσίας -όπου είχαν αναλάβει να υποστηρίξουν την άμυνα προς τα σύνορα με την Ουκρανία έτσι ώστε να «χτυπήσουν» χωριά στο Ντονιέτσκ χωρίς καμία εκπαίδευση, εξοπλισμό ή επίσημες εντολές.

Όπως τόνισε, δεν διαθέτουν μέσα επικοινωνίας ή χάρτες και οι ίδιοι δεν έχουν δεσμούς με τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Έτσι, δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν στα εδάφη, όπως γράφει η Telegraph.

«Αυτά είναι βλακείες. Οι στρατιώτες πεθαίνουν. Αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν μείνει από τη διμοιρία μου», λέει ο ίδιος στο βίντεο, αναφερόμενος στους άνδρες που στέκονται πίσω του.

Ο αξιωματικός, που στο βίντεο συστήνεται ως διοικητής των στρατιωτών, υπογραμμίζει ότι η ομάδα αρνείται να πολεμήσει ως τμήμα των αυτονομιστικών δυνάμεων του Ντονιέτσκ. Στην περίπτωση ικανοποίησης των αιτημάτων τους και εφόσον αναγνωριστούν ως τμήμα του ρωσικού στρατού, οι στρατιώτες θα υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων.

Τέλος, ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, δήλωσε την Πέμπτη πως συναντήθηκε με τους συγγενείς των στρατιωτών, τους οποίους «προσπάθησε να ηρεμήσει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΟυκρανίαστρατιώτεςΡωσίαειδήσεις τώραρώσοι στρατιώτες