Κόσμος|12.03.2023 11:49

Διαγωνισμός για… μερακλήδες στην Αιθιοπία: Οι άνδρες της φυλής Bodi ανταγωνίζονται για τη μεγαλύτερη κοιλιά

Newsroom

Στη νότια Αιθιοπία υπάρχει μια φυλή που διοργανώνει κάθε χρόνο φεστιβάλ για τον άνδρα με τη μεγαλύτερη κοιλιά. Οι άντρες της φυλής προετοιμάζονται έξι μήνες... παχαίνοντας.

Ο λόγος για τη φυλή Bodi που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της κοιλάδας Όμο, στη νότια Αιθιοπία. Εκεί,  οι μεγάλες κοιλιές στους άνδρες θεωρούνται εντυπωσιακές, ακόμη και ελκυστικές.

Μάλιστα, κάθε χρόνο γιορτάζουν την αγάπη τους για τις μεγάλες κοιλιές στη γιορτή Ka'el, κατά την οποία ο άνδρας με τη μεγαλύτερη κοιλιά στέφεται «ο χοντρός άνδρας της χρονιάς» και κερδίζει τον σεβασμό ολόκληρης της φυλής για μια ζωή. Αλλά για να κερδίσουν αυτή την τιμή, οι άνδρες πρέπει να κάνουν μια παχυντική διατροφή με αγελαδινό γάλα ή γιαούρτι, ακατέργαστο αίμα και μέλι για αρκετούς μήνες πριν από το φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το odditycentral, έως και έξι μήνες πριν από τη γιορτή, οι άνδρες της φυλής Bodi ξεκινούν να παίρνουν κιλά, σταματώντας κάθε σωματική δραστηριότητα και καταναλώνοντας όσες περισσότερες θερμίδες μπορούν. Την περισσότερη ώρα της ημέρας κάθονται στις καλύβες τους και οι γυναίκες τους, τους τρέφουν. Το πρώτο μπολ με γάλα και αίμα που περιέχει περίπου 1 έως 2 λίτρα σερβίρεται με την ανατολή του ήλιου, αλλά οι άνδρες πρέπει να καταναλώσουν αρκετά από αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν θέλουν να κερδίσουν στον διαγωνισμό.

 

Οι αγελάδες είναι ιερές για τους Bodi - έχουν περισσότερα από 80 συνώνυμα στη γλώσσα τους που περιγράφουν τις αγελάδες τους - γι' αυτό και δεν τις σφάζουν για αίμα. Αντ' αυτού, τρυπούν μια φλέβα με ένα δόρυ, γεμίζουν ένα δοχείο με αίμα και στη συνέχεια σφραγίζουν την πληγή με πηλό.

Οι άνδρες της φυλής Bodi είναι συνήθως αδύνατοι και μυώδεις, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πάχυνσης για το Ka'el, κάποιοι παχαίνουν τόσο πολύ που μετά βίας μπορούν να κινηθούν. Αλλά αυτή είναι μια θυσία που είναι πρόθυμοι να κάνουν προκειμένου να κερδίσουν τον σεβασμό της φυλής.

Την ημέρα της γιορτής, η οποία συνήθως πραγματοποιείται τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, οι άνδρες καλύπτονται με πηλό και στάχτη και επιδεικνύουν τις παχιές τους κοιλιές για να τις δουν όλοι. Οι άνδρες της φυλής ψηφίζουν αυτόν με την πιο προεξέχουσα κοιλιά και ο νικητής ονομάζεται "χοντρός άνθρωπος της χρονιάς". Μετά το φεστιβάλ, οι κοιλιές των ανδρών συρρικνώνονται στο κανονικό τους μέγεθος μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 

Αφρικήπαχυσαρκίαειδήσεις τώραΑιθιοπία