Κόσμος|10.03.2023 23:52

Ρωσικό δάκτυλο «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μολδαβία

Newsroom

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παράσχει στη Μολδαβία ένα ενεργειακό πακέτο ύψους 300 εκατ. δολαρίων και θα μοιραστεί πληροφορίες με τη χώρα, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την πρώην σοβιετική δημοκρατία, τόνισε σήμερα ο Λευκός Οίκος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν άμεση στρατιωτική απειλή για τη Μολδαβία, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει πως η Ρωσία επιδιώκει να την αποδυναμώσει, να κατασκευάσει μια εξέγερση και να εγκαταστήσει μια πιο φιλορωσική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα της χώρας, το Κισινάου, συγκλονίστηκε από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, που οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το φιλικό προς τη Ρωσία κόμμα Shor της Μολδαβίας.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, δήλωσε δημόσια τον περασμένο μήνα ότι πιστεύει πως η ρωσική κυβέρνηση σχεδίαζε «μια σειρά από ενέργειες με στρατιωτικά εκπαιδευμένους σαμποτέρ, μεταμφιεσμένους σε πολίτες, που θα πραγματοποιήσουν βίαιες ενέργειες, επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και ομηρίες»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μολδαβίαειδήσεις τώραΗΠΑαντικυβερνητικές διαδηλώσειςΡωσία