Κόσμος|22.03.2023 23:38

«Επίδειξη δύναμης» του ΝΑΤΟ στη Ρωσία: Βίντεο με μαχητικά που συνοδεύουν βομβαρδιστικά B-52

Newsroom

Βίντεο που στέλνει μήνυμα προς τη Ρωσία δημοσίευσε το ΝΑΤΟ και δείχνει τρία μαχητικά αεροσκάφη της Συμμαχίας (από Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία) να συνοδεύουν ζεύγος Β-52 ως απάντηση του υλικού που έδειξε την αναχαίτιση ενός ζεύγους αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52s Stratofortress με πυρηνική ικανότητα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 τη Δευτέρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ ανέφερε στο Twitter ότι «τα B-52 εκπαιδεύονται με τις Συμμαχικές Πολεμικές Αεροπορίες κατά τη διάρκεια της αποστολής τους ενισχύοντας την ευρωατλαντική μας συνεργασία» εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.

Το βίντεο αναρτήθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία, την οποία περιέγραψε ως «ταξίδι φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης», ενώ επέκρινε την Ουάσιγκτον για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο.

Άμεση ήταν και η απάντηση από την πλευρά της Μόσχας που ανήρτησε βίντεο με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να παρασημοφορεί τους χειριστές των ρωσικών μαχητικών Su-27 επειδή κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡωσίαμαχητικά αεροσκάφηΝΑΤΟ