Κόσμος|28.03.2023 18:51

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που αστυνομικοί εξουδετερώνουν τη δράστιδα του μακελειού σε σχολείο του Τένεσι

Newsroom

Κάμερα από τη στολή αστυνομικού κατέγραψε την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης, που εισέβαλε σε σχολείο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ και σκότωσε 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά. 

Σε άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται η 28χρονη  Όντρεϊ Χέιλ να φτάνει στο σχολείο και να πυροβολεί την πόρτα, σπάζοντας την γυάλινη τζαμαρία. Στη συνέχεια περιπλανιέται στις σχολικές αίθουσες, κρατώντας προτεταμένο το όπλο, ψάχνοντας για τα θύματά της.

Η Χέιλ μπήκε το πρωί της Δευτέρας 27/3 στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο είχε φοιτήσει και η ίδια, οπλισμένη με δυο τουφέκια και ένα πιστόλι.

Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο, όπου πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και εξουδετέρωσαν την 28χρονη.  Ο θάνατός της διαπιστώθηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Ντον Άαρον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.

Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, η κυρία Μίρικ πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» που δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραένοπλοςΗΠΑΤενεσίσχολείο