Κόσμος|29.03.2023 15:31

Ερντογάν: Στις 27 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία το Άκουγιου - «Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το όραμά μας»

Μαρία Ζαχαράκη

Τη λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας Άκουγιου θα θέσει σε λειτουργία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως εξήγγειλε σήμερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, όπως επίσης θα παρουσιάσει τις νέας ναυαρχίδες του πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Αναντολού, και της πολεμικής αεροπορίας το εθνικό μαχητικό TF-X.

«Δεν θα κάνουμε ποτέ βήμα πίσω από το όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας, το οποίο αποτελεί τον οδικό μας χάρτη, κατά την εκτέλεση των έργων για την ανοικοδόμηση της σεισμογενούς ζώνης.

Τα στελέχη της Togg θα είναι καλεσμένοι μας τη Δευτέρα. Η Togg, που κάποιοι έλεγαν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν, έλεγαν ότι δεν είχαν εργοστάσιο, έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να το παράγουν στο εργοστάσιο, και κοντολογίς έριχναν λάσπη, έλαβε πάνω από 177 χιλιάδες προ-παραγγελίες. Η εικόνα δείχνει ότι το έθνος μας αγκαλιάζει ειλικρινά το πρώτο μας εγχώριο αυτοκίνητο.

Τον επόμενο μήνα, θα παρουσιάσουμε στο έθνος μας σημαντικά έργα της αμυντικής βιομηχανίας από το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μέχρι το αεροπλανοφόρο Anadolu.

Αφού μιλάμε για ενέργεια, ας μοιραστούμε δύο καλά νέα με το έθνος μας. Από τον Απρίλιο θα υπάρξει έκπτωση 15% στο ρεύμα σε όλους τους συνδρομητές. Δεύτερον, από τον Απρίλιο, θα κάνουμε έκπτωση 20% στο τιμολόγιο του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι βιομήχανοί μας, το οποίο είναι αρκετά υψηλό σε σύγκριση με τις οικιακές συνδρομές. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υποστηρίξουμε τους βιομήχανους μας που συμβάλλουν στον στόχο μας για ανάπτυξη της χώρας μας με επενδύσεις, απασχόληση, παραγωγή, εξαγωγές και τρέχον πλεόνασμα.

Ο πυρηνικός μας σταθμός Άκουγιου θα αποκτήσει επίσημα το καθεστώς πυρηνικής εγκατάστασης με τη φόρτωση καυσίμων στις 27 Απριλίου».

Η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές παζάρι αλόγων

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει μετατρέψει τις εκλογές σε πάγκο μικροπωλητών και παζάρι αλόγων, ενώ της επιτέθηκε για τη συνεργασία της με τρομοκράτες.

«Δεν αισθανόμαστε άνετα με τη μετατροπή των προεδρικών εκλογών, των αντιπροεδριών, των υπουργείων και των βουλευτών σε πάγκο μικροπωλητών του τύπου "Τι να δώσω στον αδελφό μου". Η μετατροπή της σε παζάρι αλόγων είναι άθλια.

Απορρίπτουμε την αντίληψη της πολιτικής που αγκαλιάζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν δεχόμαστε την προβολή των τρομοκρατικών οργανώσεων ως νόμιμου φορέα μέσω πολιτικών τερτιπιών.

Αυτοί που λένε (σας υπόσχομαι ότι θα έρθει η άνοιξη) μπορούν να φέρουν την άνοιξη μόνο στο Καντίλ, στην Πενσυλβάνια και σε κάποιες πρωτεύουσες που βλέπουν τη χώρα μας με μίσος.

Κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει του Αιώνα της Τουρκίας. Ο συνασπισμός των 7, που είναι ένα τραπέζι τζόγου (όπως λένε οι ίδιοι), που στήνει ενέδρες ο ένας στον άλλο, που δεν δίνει άλλες υποσχέσεις εκτός από μάχες, χάος και αστάθεια, θα υποστεί μια αποφασιστική ήττα και θα καταστεί πολιτικά νεκρός».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΑκούγιουΤουρκία