Ιράν: Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους για να εντοπίζονται οι γυναίκες που δεν φοράνε χιτζάμπ
NewsroomΟι αρχές του Ιράν εγκαθιστούν κάμερες σε δημόσιους χώρους για να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι γυναίκες που δεν φορούν μαντίλα, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, η αστυνομία.
Μετά τον εντοπισμό τους, αυτές που παραβιάζουν τον ενδυματολογικό κώδικα θα λαμβάνουν «προειδοποιήσεις με γραπτά μηνύματα για τις συνέπειες», σημειώνει η αστυνομία στην σχετική ανακοίνωσή της.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην «πρόληψη της αντίστασης κατά του νόμου για το χιτζάμπ», προσθέτει η αστυνομία στην ανακοίνωση αυτή, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mizan που συνδέεται με το δικαστικό σώμα κι άλλα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, σημειώνοντας ότι η αντίσταση αυτού του είδους αμαυρώνει την πνευματική εικόνα του Ιράν και προκαλεί ανασφάλεια.
Ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αρνείται να φορέσει μαντίλα ύστερα από τον θάνατο τον Σεπτέμβριο της 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών για παραβίαση του κανονισμού για το χιτζάμπ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαμαρτυρίες μετά τον θάνατό της.
Ωστόσο, μολονότι κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή αψηφούν τον υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα, γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ευρέως χωρίς μαντίλα σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα και δρόμους στη χώρα και βίντεο με γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς χιτζάμπ αντιστεκόμενες στην αστυνομία ηθών έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- «Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
- Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
- Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
- Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο