Κόσμος|12.04.2023 11:15

Elon Musk: Χειμαρρώδης συνέντευξη στο BBC λίγο μετά τη σύγκρουση με το βρετανικό μέσο - «Δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί»

Newsroom

Λίγες ημέρες πριν, ο Έλον Μασκ συγκρούστηκε μετωπικά με το BBC: Το Twitter, ιδιοκτησίας του νοτιοαφρικανού μεγιστάνα, τοποθέτησε ετικέτα στον λογαριασμό του βρετανικού μέσου η οποία γράφει: «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο μέσο ενημέρωσης», προκαλώντας την αντίδραση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Σήμερα, κι ενώ ο κουρνιαχτός από την αντιπαράθεση δεν έχει κατακαθίσει, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στο… BBC, και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, ήταν αρκετά επεισοδιακή.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε όπως πουλούσε την εταιρεία αν εμφανιζόταν το κατάλληλο πρόσωπο. Στη συνομιλία -στην οποία ο κ. Μασκ προσπάθησε να δώσει τη συνέντευξη όσο και το αντίθετο- ο Μασκ υπερασπίστηκε τη διοίκηση της εταιρείας του.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για την αγορά του Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «το επίπεδο του πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, αυτό δεν ήταν κάποιο είδος πάρτι».

Μιλώντας για τη μέχρι στιγμής θητεία του στο τιμόνι της εταιρείας, ο κ. Μασκ είπε: «Δεν ήταν βαρετό. Ήταν αρκετά έντονο το τρενάκι του λούνα παρκ». Ήταν «πραγματικά μια αρκετά αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει.

Τα πράγματα πάνε «αρκετά καλά», είπε, δηλώνοντας ότι η χρήση του ιστότοπου έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί». Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει μια θέση σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη «όπου δεν πηγαίνει κανείς».

Και ασχολήθηκε επίσης με τα ενίοτε αμφιλεγόμενα tweets του λέγοντας: «Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι». «Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που να τον περιγράφει ως «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης», ο Έλον Μασκ δήλωσε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως κρατικό μέσο ενημέρωσης»..

Ο κ. Μασκ δήλωσε ότι το Twitter προσαρμόζει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο. Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς».

«Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC», πρόσθεσε ο Μασκ, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Συζητώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο κ. Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πλέον «περίπου ισοσκελισμένη», καθώς οι περισσότεροι διαφημιστές της έχουν επιστρέψει. Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από λίγο κάτω από 8.000 άτομα την εποχή που αγόρασε την εταιρεία σε περίπου 1.500 δεν ήταν εύκολη.

Παραδέχτηκε ότι δεν τους απέλυσε όλους προσωπικά - λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο». Η αποχώρηση πολλών μηχανικών από τότε που ο κ. Μασκ αγόρασε την εταιρεία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα της πλατφόρμας.

Ο ίδιος αναγνώρισε κάποιες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών λειτουργίας του ιστότοπου. Είπε όμως ότι οι διακοπές δεν ήταν για πολύ καιρό και ότι ο ιστότοπος λειτουργεί προς το παρόν κανονικά.

Όσον αφορά το θέμα των παλαιών επαληθευμένων μπλε τικ στην πλατφόρμα, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Μασκ έχει εκτιμώμενη προσωπική περιουσία σχεδόν 190 δισ. δολάρια, γεγονός που τον καθιστά το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

ειδήσεις τώραBBCΈλον ΜασκTwitter