Κόσμος|12.04.2023 16:14

Καρέ - καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας κατά του ενόπλου που «γάζωσε» τράπεζα στο Κεντάκι και σκότωσε πέντε ανθρώπους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Κεντάκι (AP Photo)
Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Κεντάκι (AP Photo)
Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Κεντάκι (AP Photo)
Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Κεντάκι (AP Photo)
Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Κεντάκι (AP Photo)

Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας στην τράπεζα Old National Bank στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου ένας ένοπλος εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Στο υλικό από την κάμερα σώματος, που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα, φαίνονται οι αστυνομικοί να εμπλέκονται σε πυροβολισμούς με τον δράστη και έπειτα να τον πυροβολούν θανάσιμα. 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν -όταν ο 23χρονος δράστης εισήλθε στην τράπεζα και άρχισε να πυροβολεί.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί έσπευσαν στην τράπεζα λίγα λεπτά αφότου το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς, γύρω στις 08:30 το πρωί (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος) της Τρίτης. 

Οπλισμένος με τουφέκι εφόδου, ο 23χρονος Κόνορ Στέρτζον, μετέδιδε απευθείας εικόνες στο διαδίκτυο την ώρα που άρχισε να πυροβολεί μέσα στην τράπεζα όπου εργαζόταν, σκορπώντας τον θάνατο. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του δράστη για να τον εξουδετερώσουν.

Από τους εννέα τραυματίες, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι ένας 26χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Άλλος ένας αστυνομικός νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η μητέρα του δράστη, ο Κόνορ Στέρτζον μεγάλωσε στη Νότια Ιντιάνα, βόρεια του Λούιβιλ. Ήταν ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους της, φοίτησε στο λύκειο Floyd Central, όπου υπήρξε αθλητής στίβου και αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ όπου προπονητής ήταν ο πατέρας του, Τοντ. Το 2016 άρχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Ύστερα από τρία καλοκαίρια πρακτικής στην Old National Bank, μεταξύ 2018 και 2020, ο Κόνορ Στέρτζον προσελήφθη από την τράπεζα με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑπυροβολισμοίΚεντάκιτράπεζαειδήσεις τώρα