Κόσμος|07.03.2019 20:04

O Ρομπέν των… φτωχών μοιράζει λεφτά στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom

Κάθε πρωί εδώ κι έναν μήνα ένας μυστηριώδης ευεργέτης μοιράζει φακέλους γεμάτους με λεφτά σε μία φτωχή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, δίνοντας ανέλπιστη ευτυχία και χαρά στους κατοίκους της.

Το φάκελο αφήνει σε πόρτες φτωχών οικογενειών στη συνοικία Χάσκιοι του δήμου Πέρα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ένας υπάλληλος του μυστηριώδους ευεργέτη, ο οποίος όμως αρνείται να αποκαλύψει το όνομα του σύγχρονου «Ρομπέν».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο φάκελος περιέχει χίλιες λίρες (περίπου 160 ευρώ), ποσό που θεωρείται ωστόσο πολύ σημαντικό για μία φτωχή οικογένεια.

Οι έκπληκτοι κάτοικοι έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είναι αυτός ο ευεργέτης, τον οποίο αποκαλούν «Χιζίρ», που για τους μουσουλμάνους θεωρείται ο Άγιος Βασίλης τους.

Μέχρι στιγμής ο φάκελος έχει πάει σε 20 παράγκες, όπως αποκαλούνται τα φτωχόσπιτα στην Τουρκία, και κάθε μέρα ο ένας γείτονας ρωτάει τον άλλον αν «ήρθε και σε εσένα φάκελος;». Μάλιστα κάποιοι κάθε πρωί περιμένουν στο κατώφλι του σπιτιού τους μήπως και εμφανιστεί ο άνδρας με το φάκελο και προσεύχονται να είναι εκείνοι οι ευεργετούμενοι της ημέρας.

Αλλά και για το μυστηριώδη «Ρομπέν» να τον έχει καλά ο Αλλάχ.

ΤουρκίαΚωνσταντινούπολη