Κόσμος|18.04.2023 21:37

Σουδάν: Δραματικές ώρες για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη Μητρόπολη – Ο στρατός έξω από τον ναό

Newsroom

Δραματικές είναι οι ώρες για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς στη Μητρόπολη στο Σουδάν καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έξω από τον ναό του Χαρτούμ βρίσκεται ο στρατός της χώρας.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Μίλτος Σακελλάρης, οι δυνάμεις του στρατού έχουν φτάσει έξω από τη Μητρόπολη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι τέσσερις Έλληνες από το πρωί του Μ. Σαββάτου. Ο στρατός βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Μάλιστα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον δημοσιογράφο του OPEN ο Μητροπολίτης τού έβαλε να ακούσει τους πυροβολισμούς. Οι μάχες μαίνονται έξω από τον μητροπολιτικό ναό ενώ όλοι οι εγκλωβισμένοι είναι σοκαρισμένοι.

 Κατέρρευσε μέρος του ιερού ναού

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Σάββας, μέχρι νωρίς το βράδυ της Τρίτης (18/04) οι δυνάμεις του στρατού δεν είχαν μπει μέσα στον ναό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γκρεμιστεί και τμήμα του ναού και, οι εγκλωβισμένοι εντός του κτιρίου έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν σε άλλο κτίριο, στα γραφεία της Μητρόπολης. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, συνολικά 74 είναι τα αιτήματα απεγκλωβισμού από τους ομογενείς που βρίσκονται στο Σουδάν. Από πλευράς υπουργείου περιμένουν να δουν τι θα γίνει, εάν θα ισχύσει η κατάπαυση πυρός και εάν, οι ελληνικές με τις αιγυπτιακές Αρχές θα καταφέρουν να φτιάξουν κάποια ζώνη, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια από το συγκεκριμένο σημείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εγκλωβισμένοιεμφύλιοςστρατόςομογενείςΣουδάνειδήσεις τώρα