Κόσμος|20.04.2023 11:23

Στη φυλακή για 21 χρόνια η Ρωσίδα «αφέντρα» που δηλητηρίασε φίλη της με τσιζκέικ για να της κλέψει την ταυτότητα - Το «διαβολικό» της σχέδιο

Newsroom

Μια Ρωσίδα καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης επειδή προσπάθησε να σκοτώσει μια σωσία της και να της κλέψει την ταυτότητα στη Νέα Υόρκη.

Η Βικτώρια Νασίροβα, έδωσε στην αισθητικό της, Όλγα Τσβουκ, ένα κομμάτι από δηλητηριασμένο τσιζκέικ στις 28 Αυγούστου 2016 πριν της κλέψει το διαβατήριο και την άδεια εργασίας της.

Καθώς ο δικαστής της απήγγειλε την ποινή φυλάκισης, η 47χρονη, που εργαζόταν ως «αφέντρα» τον έβρισε. Τότε μια εισαγγελέας την αποκάλεσε «αδίστακτη απατεώνισσα».

Η Νασίροβα «θα πάει στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή προσπάθησε να δολοφονήσει το θύμα και να αποκομίσει προσωπικό κέρδος και όφελος», ανέφερε η εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατζ σε δήλωσή της την Τετάρτη, αναφέρει το BBC

Οι ένορκοι άκουσαν ότι την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας, η Νασίροβα πήγε στο σπίτι της Τσβουκ με ένα κουτί τσιζκέικ. Έφαγε δύο κομμάτια η ίδια και πρόσφερε το τρίτο, δηλητηριασμένο κομμάτι στο 35χρονο τότε θύμα.

Η αισθητικός άρχισε να κάνει εμετό και πήγε να ξαπλώσει. Είχε παραισθήσεις και παραλίγο να υποστεί καρδιακή προσβολή.

Μια φίλη του θύματος την βρήκε αναίσθητη την επόμενη ημέρα σε άθλια κατάσταση. Φορούσε εσώρουχα και υπήρχαν χάπια διάσπαρτα στο πάτωμα. Ένα σκηνικό που έστησε η Ρωσίδα για να φανεί πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όταν τελικά επέστρεψε στο σπίτι της, έλειπαν το ουκρανικό διαβατήριο και η άδεια εργασίας της στις ΗΠΑ, καθώς και κοσμήματα και περίπου 4.000 δολάρια σε μετρητά.

Εκείνη την περίοδο το θύμα με την δράστιδα έμοιαζαν αρκετά εμφανισιακά ενώ ήταν και οι δύο ρωσόφωνες.

Η φαιναζεπάμη, ένα ισχυρό ηρεμιστικό, ανιχνεύθηκε σε υπολείμματα του γλυκού και τα χάπια που ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν το ίδιο φάρμακο.

Η Νασίροβα, η οποία ζούσε στο Μπρούκλιν, καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για απόπειρα δολοφονίας και επίθεση, μεταξύ άλλων.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κουίνς Κένεθ Χόλντερ, σύμφωνα με τη New York Post, περιέγραψε τη Ρωσίδα ως «μια εξαιρετικά επικίνδυνη γυναίκα» που είχε επινοήσει ένα «διαβολικό» σχέδιο για να εκμεταλλευτεί την φίλη της.

Ο δικαστής διέταξε μετά την αποφυλάκισή της να είναι για πέντε χρόνια  υπό την εποπτεία του δικαστηρίου.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Νασίροβα έμπλεξε με το νόμο.

Το 2015, η Ιντερπόλ εξέδωσε κόκκινη ειδοποίηση για τη σύλληψή της σχετικά με τη δολοφονία μιας γυναίκας στη Ρωσία ένα χρόνο νωρίτερα. Κατηγορείται ότι σκότωσε τη γειτόνισσά της και έκλεψε τις οικονομίες της.

Η Νασίροβα, η οποία, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι πρώην «αφέντρα», έχει επίσης κατηγορηθεί για ναρκωτικά και ληστεία ανδρών που γνώρισε σε ιστοσελίδες γνωριμιών.

Τα εγκλήματά της - τόσο τα φερόμενα όσο και τα καταδικασθέντα - αποτέλεσαν αντικείμενο ντοκιμαντέρ της ερευνητικής εκπομπής 48 Hours του CBS το 2017.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικαστήριοειδήσεις τώρααπόπειρα δολοφονίαςδηλητηρίασηΗΠΑ