Κόσμος|20.04.2023 22:31

Σουδάν - Πέφτουν βολίδες σε ελληνικό σπίτι: «Όταν γίνεται βομβαρδισμός τρέχουμε» - Συγκλονίζει Έλληνας εγκλωβισμένος

Newsroom

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η κατάσταση στο Σουδάν, καθώς οι μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν λαμβάνει τέλος, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη αγωνία για τους Έλληνες που κατοικούν στη χώρα και έχουν εγκλωβιστεί την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα εγκλωβισμένου

Σε βίντεο ντοκουμέντο του ΣΚΑΪ, φαίνονται οι βολίδες από βαρύ πολυβόλο όπλο που έπεσαν σε αυλή σπιτιού στο Σουδάν. Μέσα σε αυτό εδώ και 6 ημέρες είναι εγκλωβισμένος ο Νίκος Λημνιός.

«Είμαστε πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Εκεί γίνονται όλα τα συμβάντα. Σήμερα έχουν φύγει από τις μάχες που κάνουν μεταξύ τους κι έχει πάρει τη θέση της η αεροπορία. Οπότε γίνονται περισσότεροι βομβαρδισμοί», αναφέρει ο εγκλωβισμένος Έλληνας, Νικόλας Λημνιός.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη γειτονιά του δεν σταματούν λεπτό. Εχει βρει καταφύγιο σε μία σκάλα

«Όταν γίνεται βομβαρδισμός τρέχουμε έχουμε ένα underground, κάτω από μία σκάλα χτιστή, χτισμένη κι εκεί είναι ένα πιο ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούμε να πάμε», λέει ο κ. Λημνιός.

Άμεση ανάγκη για βοήθεια στους εγκλωβισμένους Έλληνες

Την ίδια ώρα, σε ασφαλές σημείο βρίσκονται πλέον οι δύο Έλληνες τραυματίες, μετά το θρίλερ της μεταφοράς από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν και χτυπήθηκε στο Χαρτούμ στο Σουδάν.

«Είναι σε ασφαλές μέρος. Κανένα πρόβλημα. Είναι στο Χαρτούμ αλλά σε άλλη περιοχή, μακριά από εμάς. Δεν έχουμε τίποτα, μέχρι στιγμής», είπε ο μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας στο OPEN εξηγώντας πως υπάρχει άμεση ανάγκη για βοήθεια στους Έλληνες που είναι παγιδευμένοι στο Σουδάν.

Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες μαζί με 11 ακόμη πιστούς μέσα στα γραφεία της Μητρόπολης ζουν στιγμές αγωνίας, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται ασταμάτητα. «Η περισσότερη δυσκολία και ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι βγαίνοντας από τα περίχωρα του Χαρτούμ δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι», είπε Έλληνας που ζει στο Σουδάν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μητροπολίτη για να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που βρίσκονται στο Σουδάν και έχουν άμεση ανάγκη για βοήθεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βομβαρδισμόςΣουδάνειδήσεις τώραΈλληνες