Κόσμος|21.04.2023 13:30

Τουρκία: Προσήχθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας – Βίντεο από το περιστατικό

Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση πως τουρκικές Αρχές προσήγαγαν στις 17 Απριλίου, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο για κλοπή ρολογιού τσέπης τεράστιας αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για  συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Ο ίδιος προσήχθη σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανήμερα της Δευτέρας του Πάσχα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Πατριάρχη.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις αναφέρερε πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

«Έχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι», δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης στον Εθνικό Κήρυκα

Σε ερώτηση γιατί ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστο απάντησε: «Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αρχιμανδρίτηςειδήσεις τώραΤουρκίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίοςσύλληψη