Ρουκέτα χτύπησε σπίτι ομογενών στο Σουδάν: Αποκαλυπτικές εικόνες φέρνει στο φως το OPEN - Έκκληση για βοήθεια από την οικογένεια
NewsroomΏρες αγωνίας βιώνουν οι Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, το οποίο σφυροκοπάται από τον εμφύλιο πόλεμο. Το OPEN φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από ρουκέτα που χτύπησε σπίτι Ελλήνων ομογενών στο Χαρτούμ. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η ρουκέτα.
Συγγενής τους απηύθυνε μέσα από το OPEN έκκληση για βοήθεια, αναφέροντας πως αδυνατούν να βρουν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν σε άλλη πόλη, προκειμένου να ξεκινήσει από εκεί ο απεγκλωβισμός τους.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω οικογένεια είναι μεταξύ των 100 Ελλήνων ομογενών που παραμένουν στο Σουδάν.
Απογειώθηκε το ένα από τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27
Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα απογειώθηκε το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί, προκειμένου να παραλάβει Έλληνες υπηκόους, που μεταφέρθηκαν εκεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Nωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου με στόχο «τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα».
Να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργάνωσαν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν.
- Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με το debate; Ο «πόλεμος» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και στο βάθος οι εταιρείες δημοσκοπήσεων
- Πόσες παρενέργειες και θάνατοι από τα εμβόλια κορονοϊού δηλώθηκαν στον ΕΟΦ το 2022 - Ποιο φύλο και ηλικία ήταν ευάλωτα
- Φίλαθλοι της Μπεσίκτας στο γήπεδο της Τούμπας: «Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι δύο λαοί-Όνειρό μας να δούμε ματς του ΠΑΟΚ»
- Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου, Νίκο Σειραγάκη - Αναιρεί το βούλευμα αποφυλάκισης του
- Moody's: Μεγαλύτερη η προστασία των καταθετών στην ΕΕ με τις νέες προτάσεις της Κομισιόν
- Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν
- Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης
- Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»