Κόσμος|24.04.2023 20:19

Ρουκέτα χτύπησε σπίτι ομογενών στο Σουδάν: Αποκαλυπτικές εικόνες φέρνει στο φως το OPEN - Έκκληση για βοήθεια από την οικογένεια

Newsroom

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, το οποίο σφυροκοπάται από τον εμφύλιο πόλεμο. Το OPEN φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από ρουκέτα που χτύπησε σπίτι Ελλήνων ομογενών στο Χαρτούμ. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η ρουκέτα.

Συγγενής τους απηύθυνε μέσα από το OPEN έκκληση για βοήθεια, αναφέροντας πως αδυνατούν να βρουν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν σε άλλη πόλη, προκειμένου να ξεκινήσει από εκεί ο απεγκλωβισμός τους.  

Σημειώνεται ότι η εν λόγω οικογένεια είναι μεταξύ των 100 Ελλήνων ομογενών που παραμένουν στο Σουδάν. 

Απογειώθηκε το ένα από τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα απογειώθηκε το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί, προκειμένου να παραλάβει Έλληνες υπηκόους, που μεταφέρθηκαν εκεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Nωρίτερα  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου με στόχο «τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα».

Να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργάνωσαν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣουδάνεμφύλιοςΈλληνεςειδήσεις τώραρουκέτα