Κόσμος|26.04.2023 08:16

Αναστάτωση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αδιαθέτησε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Kanal7 και UlkeTV, αλλά μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, περίπου 20 λεπτών, η ζωντανή μετάδοση συνεχίστηκε και ο Ερντογάν, αφού επανήλθε, δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Σήμερα είχαμε μια έντονη προεκλογική εκστρατεία…και λόγω αυτής της εκστρατείας κρύωσα… Για κάποια στιγμή σκέφτηκα μήπως να ακυρώσουμε την εκπομπή, αλλά θα παρεξηγηθώ; Είπα όμως ότι έδωσα το λόγο μου και θα πάμε». Ζήτησε συγνώμη από τους τηλεθεατές και συνέχισε να απαντά στις ερωτήσεις.

Ο αρχισυντάκτης της Ulke TV, Χασάν Οζτούρκ, ο οποίος έκανε την ερώτηση πριν το επεισόδιο του Ερντογάν, είπε στον σκηνοθέτη "Διαφήμιση" και προσπάθησε να σηκωθεί να προστρέξει στον Τούρκο πρόεδρο για βοήθεια, αλλά ξανακάθισε στη θέση του και η εκπομπή διακόπηκε χωρίς οι κάμερες να δείξουν τον Ερντογάν.

Ενώ η εκπομπή τελείωνε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε: «Δόξα τω Θεώ, η κατάσταση της υγείας του προέδρου μας είναι καλή και ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους να γίνει σύντομα καλά».

Και δεύτερο επεισόδιο χθες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε και δεύτερο επεισόδιο αδιαθεσίας λίγες ώρες νωρίτερα, όταν κατά την απονομή των μεταλλίων θυσίας σε διάφορες χώρες για την προσφορά τους στους σεισμούς, ο Τούρκος πρόεδρος αποχώρησε από τη σκηνή για περίπου μία ώρα.

Χθες το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος μετά από μία ώρα σχεδόν όρθιος άρχισε να βήχει, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έφυγε από τη σκηνή για καμιά ώρα περίπου μέχρι να επανέλθει και να συνεχίσει να δίνει τα μετάλλια θυσίας, ένα εκ των οποίων και στον Έλληνα πυραγό, Θωμά Κρικέλλη και τον πρέσβη της Ελλάδας, Χριστόδουλο Λάζαρη.

Ευχές για περαστικά

Όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και πολιτικοί του αντίπαλοι τού ευχήθηκαν περαστικά μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν", ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter.

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, ανέφερε στο μήνυμά της: "Εύχομαι στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταχεία ανάρρωση".

Ο Αλί Μπαμπατζάν, πρόεδρος του κόμματος DEVA, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter: "Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αδιαθέτησε για λίγο. Ελπίζω η χώρα να περάσει την εκλογική διαδικασία και τα επακόλουθά της με καλή υγεία".

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε: "Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αδιαθέτησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση".

Τέλος, ο πρόεδρος του Κόμματος Ευδαιμονίας, Τεμέλ Καραμολάογλου, ανέφερε στο μήνυμά του: "Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά στον κ. Ερντογάν λόγω της δυσφορίας που βίωσε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής. Εύχομαι να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε μαζί την υπόλοιπη διαδικασία με υγεία, ευεξία και ειρήνη".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαεκλογές Τουρκία