Κόσμος|27.04.2023 08:34

Τουρκία: Ακυρώνει και σήμερα το πρόγραμμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της αδιαθεσίας - Tα ερωτήματα που τίθενται

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίρνει «ρεπό» από την ενεργό προεκλογική εκστρατεία και σήμερα. Ακυρώνει και σήμερα το πρόγραμμά του, τη μετάβασή του στο Άκουγιου, την προεκλογική συγκέντρωση στη Μερσίνα και την τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ.

Σήμερα θα συμμετάσχει μεν στην εκδήλωση για τη μεταφορά πυρηνικού καυσίμου από τη Ρωσία στον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης, θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν.

Η τουρκική προεδρία διέψευσε επίσης τις φήμες περί καρδιακής προσβολής του Τούρκου προέδρου και της νοσήλευσής του σε νοσοκομείο.

Η υγεία του Ερντογάν ήταν ένα συνεχές ζήτημα από το 2006, όταν ο Ερντογάν, τότε πρωθυπουργός, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, τροφοδοτώντας φήμες ότι είχε επιληψία ή διαβήτη ή και τα δύο. Μετά από χειρουργική επέμβαση στο κάτω έντερο του το 2011, ορισμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι και ξένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι είχε προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου, μεταδίδοντας μάλιστα ότι είχε μόνο δύο χρόνια ζωής.

Και πάλι πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2021, φούντωσαν οι φήμες για το θάνατο του προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες αντί να παρευρεθεί σε μια σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκόβη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές ΤουρκίαΤουρκίαπροεκλογική εκστρατεία