Κόσμος|29.04.2023 12:50

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία

Μαρία Ζαχαράκη

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση επί σκηνής μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας τέλος στα σενάρια για επιδείνωση της κατάστασής του.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλάει στην Τεκνοφέστ και έφτασε στη σκηνή συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ και τον Λίβυο μεταβατικό πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε γεωτρύπανα, ενώ αναφέρθηκε και σε «βρώμικα παιχνίδια στη Δύση».

Παράλληλα, στοχοποίησε τον Κιλιτσντάρογλου για σχέσεις με Δύση. «Με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις τους τις τελευταίες ημέρες, αποκαλύπτουν το μίσος και το μίσος που έχουν καλλιεργήσει στις κοιλιές τους. (Ο Κιλιτσντάρογλου) δεσμεύτηκε να δώσει το αεροδρόμιό μας, το οποίο φιλοξενεί το TEKNOFEST, όπου εκτίθενται εθνικά τεχνολογικά έργα, σε μια αμερικανική εταιρεία.

Υπό την ηγεσία του Κιλιτσντάρογλου και των υποστηρικτών του, το κόμμα του Ατατούρκ έχει μετατραπεί σε Ένωση Αμερικανών Ανταποκριτών».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και έδειξε στη σκηνή και τους πρώτους αστροναύτες της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως τα σενάρια «φούντωναν» μετά την ακύρωση άλλης μιας προεκλογικής του εμφάνισης. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήγε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Άδανα για τα εγκαίνια γέφυρας, αλλά μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του από ανοικτή ακρόαση ενός τηλεφώνου τους ζήτησε να προσευχηθούν γι’ αυτόν ώστε να «γίνει καλά». «Εσείς, ειδικά πριν από τις εκλογές στις 14 Μαΐου, το να κάνετε μια τέτοια προσπάθεια, μου δίνει δύναμη για να γίνω καλά. Περιμένω και τις προσευχές σας» τους είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογές ΤουρκίαυγείαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώρα