Κόσμος|30.04.2023 19:12

Τουρκία: Σαν τραγουδιστής εμφανίστηκε ο Ερντογάν στην Άγκυρα - «Σκουπίδια, βάλτο και λάσπη», χαρακτήρισε την αντιπολίτευση

Μαρία Ζαχαράκη

Σαν τραγουδιστής εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την Κυριακή. Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάστηκε σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του ενόψει εκλογών και κατά την είσοδό του, άρχισε να τραγουδά γνωστό τουρκικό τραγούδι το οποίο εκείνη την στιγμή ακουγόταν στα ηχεία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας φάνηκε να είναι σε μεγάλα κέφια, σαν να είχε βρει δηλαδή ξανά τον παλιό του εαυτό και συνομιλούσε με τον τουρκικό λαό. Δεν ήταν δηλαδή μια τυπική προεκλογική ομιλία.

Μάλιστα ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αδιαθεσία του και ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν για εκείνον, όσο ήταν άρρωστος.

«Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσευχών που ακούγονται από κάθε γειτονιά και κάθε νοικοκυριό στην Άγκυρα, καθώς και από όλο τον κόσμο και από κάθε γωνιά της χώρας μας, λόγω της αδιαθεσίας που βίωσα τις τελευταίες ημέρες», σημείωσε.

Εν συνεχεία όμως επικεντρώθηκε σε ένα συνεχές σφυροκόπημα κατά της αντιπολίτευσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: Αν θέλετε να μάθετε το CHP, τρεις λέξεις αρκούν: Σκουπίδια, βάλτος, λάσπη… Δίπλα τους πήραν θέση όλοι, από τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης μέχρι τους τοκογλύφους που ήθελαν να φράξουν το δρόμο του τουρκικού αιώνα».

Για το πλάνο του Κεμάλ Kιλιτσνταρογλου σημείωσε ότι «πρόκειται να φέρει 300 δισεκατομμύρια δολάρια από το Λονδίνο» και ρώτησε «Πώς φέρνεις κάτι που δεν υπάρχει»;

«Δεν μπορείτε να στερήσετε από το έθνος την TEKNOFEST, δεν μπορείτε να του στερήσετε τα μη επανδρωμένα IHA SIHA, Akinci, δεν θα καταφέρετε να το κάνετε. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να του στερήσετε το Κόκκινο Μήλο», ανέφερε για τα εξοπλιστικά και τόνισε ότι «κανείς από τον λαό μας δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τα επιτεύγματα της χώρας του εδώ και 21 χρόνια».

Τέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να «βγάλει τον Οτζαλάν και να του αναθέσει καθήκοντα» και δεν παράλειψε να αναφέρει ότι «όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει κατασκευές και οι γραμμές, η Άγκυρα θα γίνει το σιδηροδρομικό κέντρο υψηλών ταχυτήτων της Τουρκίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώρα