Κόσμος|03.05.2023 12:14

Αποτροπιασμός στη Ρωσία: Πατέρας σκότωσε με κλωτσιά το 8 μηνών βρέφος του και το τεμάχισε μαζί με την μητέρα του

Newsroom

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί έγκλημα που σημειώθηκε στη Ρωσία. Φοιτήτρια της Παιδιατρικής και ο σύζυγός της κατηγορούνται πως διαμέλισαν το 8 μηνών κοριτσάκι τους, ενώ νωρίτερα ο πατέρας το σκότωσε με κλωτσιά.

Το παιδί φαίνεται ότι έχασε τη ζωή του γιατί ο 33χρονος Γιάκοβ Μαϊμπορόντα χτυπούσε την 23χρονη σύζυγό του Αναστασία και ένα από τα χτυπήματα είχαν σαν αποδέκτη το μωράκι. 

Η φοιτήτρια Παιδιατρικής και ο δράστης στη συνέχεια κατηγορούνται ότι διαμέλισαν το μωρό τους με μαχαίρια και κρεατομηχανή, όπως ανέφεραν αστυνομικοί, σύμφωνα με την Daily Mail.

Έπειτα έβαλαν τα υπολείμματα του παιδιού σε 13 πλαστικές σακούλες ενώ η Αναστασία κάλεσε την αστυνομία και τους είπε ότι το βρέφος απήχθη.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε: «Αφού διαπίστωσε ότι το παιδί δεν έδειχνε σημεία ζωής, το ζευγάρι έλαβε μέτρα για να κρύψει το πτώμα. Στη συνέχεια, προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν εμπλέκεται σε έγκλημα, η 23χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού ανέφερε στις διωκτικές αρχές την υποτιθέμενη απαγωγή της από άγνωστους δράστες.

Όταν όμως οι κρατικοί ερευνητές έφτασαν στο διαμέρισμά τους, συνέλαβαν το ζευγάρι ως ύποπτο για φόνο. Τρομοκρατημένοι, οι αστυνομικοί πήραν την ηλεκτρική κρεατομηχανή, μαχαίρια με ίχνη αίματος και 13 σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα. Τα υπολείμματα της σορού του παιδιού και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα βρέθηκαν στον τόπο διαμονής τους».

Οι γείτονες είπαν στους αστυνομικούς πως ακούγονταν συνέχεια «κραυγές» από το διαμέρισμα μετά την μετακόμιση του ζευγαριού πριν από έξι μήνες. Στο παρελθόν τους είχαν επισκεφθεί και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Την ημέρα της δολοφονίας, ήταν πιο βίαιος από ό,τι συνήθως, και στη συνέχεια ο θόρυβος και το κλάμα σταμάτησαν απότομα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γείτονες διαισθάνθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι εκείνη την ώρα πίσω από τον τοίχο οι γονείς προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν το πτώμα της δολοφονημένης κόρης τους.

Εναντίον του συζύγου, διευθυντή σε εταιρεία παραγωγής μελιού, και της 23χρονης του έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες.

Το ζευγάρι προφυλακίστηκε από δικαστή εν αναμονή περαιτέρω ερευνών μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει υψηλά ποσοστά δολοφονιών με βάση τα διεθνή πρότυπα και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Ουκρανίας. Το 2021, πριν από τον πόλεμο, μία στις πέντε γυναίκες ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας στη Ρωσία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ενδοοικογενειακή βίαδολοφονίαβρέφοςειδήσεις τώραΡωσίαέγκλημα