Κόσμος|03.05.2023 15:30

Ρωσία: Οι πρώτες εικόνες από την κατάρριψη ουκρανικών drone πάνω από το Κρεμλίνο - «Απόπειρα κατά του Πούτιν»

Newsroom

Βίντεο έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν καπνό πάνω από το Κρεμλίνο, την επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου. Η Μόσχα ανακοίνωσε πως η Ουκρανία επιχείρησε να διαπράξει «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, την νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, «δύο drones που στόχευαν το Κρεμλίνο εξουδετερώθηκαν χάρη στη χρήση των συστημάτων ραντάρ», ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία.

«Θεωρούμε τις ενέργειες αυτές τρομοκρατική απόπειρα και επίθεση κατά της ζωής του προέδρου», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν δεν τραυματίσθηκε και δεν υπάρχουν υλικές ζημίες στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με τον πρακτορείο RIA δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.  Το πρόγραμμα των εργασιών του δεν έχει αλλάξει και θα συνεχιστεί κανονικά.

Δείτε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν:

Το Κρεμλίνο επίσης ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στη Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας μάλιστα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Κίεβο: Δεν έχουμε σχέση

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚρεμλίνοΟυκρανίαdronesΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσία