Κόσμος|04.05.2023 20:45

Γερμανία: Υποψίες για προδοσία - Ερευνούν πώς διέρρευσαν πληροφορίες για την επίσκεψη Ζελένσκι ενώ ήταν κρυφή

Newsroom

Οι Αρχές του Βερολίνου διεξάγουν εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διέρρευσε την Τετάρτη στα ΜΜΕ η επικείμενη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι και μάλιστα με λεπτομέρειες του προγράμματός και τα μέτρα ασφαλείας.

Η επίσκεψη επρόκειτο να κρατηθεί μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν είχε επιβεβαιωθεί από την καγκελαρία.

Η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση «με την υποψία της προδοσίας» εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς χθες, πρώτη η Berliner Zeitung, δημοσίευσε λεπτομέρειες του σχεδιασμού επίσκεψης του Oυκρανού προέδρου στο Βερολίνο στις 13 και τις 14 Μαΐου.

Η εφημερίδα επικαλείτο «στέλεχος της αστυνομίας» του Βερολίνου και ανέφερε ακόμη και το ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να καταλύσει ο κ. Ζελένσκι.

Πολύ γρήγορα οι πληροφορίες αναμεταδόθηκαν από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ για να προκαλέσουν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online, την έντονη δυσαρέσκεια του Κιέβου - ακόμη και σκέψεις για ακύρωση της επίσκεψης.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι ανεύθυνη και μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του ουκρανού προέδρου», δήλωσαν ουκρανικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι επρόκειτο, σύμφωνα με την αρχική διαρροή, να συναντηθεί στις 14 Μαΐου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και κατόπιν να μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στο 'Ααχεν, προκειμένου να παραλάβει το Βραβείο Καρλομάγνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟυκρανίαΓερμανίαειδήσεις τώραΒολοντιμίρ ΖελένσκιΒερολίνοεπίσκεψη