Κόσμος|05.05.2023 12:12

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Αν κερδίσουμε, ζητώ από τους ψηφοφόρους μας να μην βγουν στους δρόμους

Μαρία Ζαχαράκη

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προειδοποίησε για την ασφάλεια των εκλογών σε τηλεοπτική εκπομπή, απευθύνοντας έκκληση στους ψηφοφόρους να μην βγουν στους δρόμους το βράδυ των εκλογών για πανηγύρια, αν νικήσουν.

«Όταν βγαίνεις στους δρόμους με διαδηλώσεις χαράς, μπορεί να υπάρξει οργή, κάποιοι από αυτούς μπορεί να προβούν σε προβοκάτσιες. Ένοπλα στοιχεία μπορεί να βγουν στο δρόμο. Επομένως, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα το επιτρέψει αυτό. Εάν κερδίσουμε τις εκλογές, ζητώ από τους ψηφοφόρους μας να μην βγουν στο δρόμο», είπε.

«Μάθαμε ότι έγινε συμφωνία με κάποιο χάκερ»

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις περί χειραγώγησης της εκλογικής διαδικασίας. «Μπορεί να προβούν σε αρνητική προπαγάνδα, αλλάζοντας τον ήχο και τις εικόνες. Όταν ήρθαν αυτές οι πληροφορίες, ερευνήσαμε πρώτα, μάθαμε ότι έγιναν συμφωνίες με κάποιους χάκερ από το εξωτερικό και ότι οι πληρωμές έγιναν μέσω bitcoin. Όσοι το κάνουν αυτό παγιδεύονται από διεθνή δίκτυα κατασκοπείας», δήλωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώραΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου