Κόσμος|05.05.2023 11:24

Ο Ερντογάν αντιδρά για τον Economist: «Δεν επιτρέπουμε να κουνούν το δάχτυλο στην εθνική βούληση»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στο βρετανικό περιοδικό The Economist με ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν θα επιτρέψουμε στον επιχειρησιακό μηχανισμό να κουνήσει το δάχτυλο στην εθνική βούληση», δήλωσε  χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επαναλαμβάνοντας πρώτα από όλα ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ και τη στήριξή του στο λαό της Λιβύης.

«Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, του τουρκικού κόσμου και των Evlad? Fatihan στα Βαλκάνια (σ.σ. Είναι η ονομασία που δόθηκε στους απογόνους των μπέηδων, δηλαδή των ηγεμόνων και των κατακτητών που συμμετείχαν στην κατάκτηση των Βαλκανίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για τους Βαλκάνιους Τούρκους από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα)» σημείωσε.

«Όπως και στη Λιβύη, τη Συρία και το Καραμπάχ, το οποίο απελευθερώθηκε μετά από 30 χρόνια κατοχής, στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας με όλα μας τα μέσα, όταν χρειάζεται. Συμβάλλουμε στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων μέσω συμφωνιών ανταλλαγής κρατουμένων και διαδρόμων σιτηρών. Ως κράτος του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη από ένδοξες νίκες, παίρνουμε τη θέση που μας αξίζει στο διεθνές σύστημα. Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων, και δεν θα επιτρέψουμε να κουνούν το δάχτυλο στην εθνική βούληση. Με την Τουρκία του αιώνα, ελπίζουμε ότι θα μεταφέρουμε όλα αυτά τα διπλωματικά επιτεύγματα στην κορυφή», συμπλήρωσε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΤουρκοκύπριοιEconomistεκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία