Κόσμος|07.05.2023 18:19

Βασιλιάς Κάρολος: Ακούστηκε όντως ο ύμνος του Champions League στην τελετή στέψης;

Newsroom

Κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του Βασιλιά Κάρολου Γ' της Βρετανίας, το Σάββατο (06/05), στο Αββαείο του Ουέστμινστερ άρχισε να ακούγεται ένας ύμνος που θύμιζε (πάρα πολύ) αυτόν του Champions League.

Στην πραγματικότητα, κατά την πιο ιερή στιγμή της στέψης, όταν και ήταν «προστατευμένος» από οθόνες ο νέος μονάρχης, ο ύμνος που ακούστηκε ήταν το «Zadok the Priest» του George Frideric Handel. Το κομμάτι γράφτηκε το 1727, πριν από τη στέψη του Γεωργίου Β’ και, έκτοτε, ακούγεται σε κάθε στέψη νέου μονάρχη στη Βρετανία. Ο λόγος που ο ύμνος συζητήθηκε πολύ, ωστόσο, είναι ότι, αρκετοί από τους εκατομμύρια τηλεθεατές της στέψης ανά τον κόσμο, μπέρδεψαν το κομμάτι με τον εμβληματικό ύμνο του Champions League.


Πώς συνδέονται οι δύο ύμνοι

Είναι σαφές ότι, οι δύο ύμνοι, με κάποιο τρόπο συνδέονται και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ο συνθέτης του ύμνου που χρησιμοποιεί η UEFA ΓΙΑ ΤΟ Champions League εμπνεύστηκε, όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί, από το  «Zadok the Priest».

Ο Βρετανός συνθέτης Tony Britten, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του το 2013 ότι, όταν τού ζητήθηκε να συνθέσει τον ύμνο του Champions League, «με πλησίασαν από ένα διαφημιστικό πρακτορείο για να γράψω κάτι σαν ύμνο και καθώς ήταν λίγο μετά τους Τρεις Τενόρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και επικρατούσε η κλασική μουσική. Η UEFA, δεδομένου ότι χουλιγκανισμός ήταν ακανθώδες πρόβλημα, ήθελε να πάει το παιχνίδι σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Υπάρχει ένα σημείο εγχόρδων το οποίο “τσίμπησα” από τον Handel και μετά έγραψα τη δική μου μελωδία. Έχει ένα είδος Handelian αίσθηση σε αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια πλήρης αντιγραφή».

«Περιμένω να βγει ο Μέσι»- Οι αντιδράσεις του Twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του Twitter που έβλεπαν ζωντανά την τελετή, είχαν κάτι να πουν για τον ύπνο της στέψης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒρετανίαΒασιλιάς ΚάρολοςChampions Leagueειδήσεις τώραUEFA