Κόσμος|10.05.2023 08:31

Μυστήριο στη Χιλή: Αστυνομικοί βρήκαν το όπλο του δικτάτορα Πινοσέτ σε... σακούλα 15χρονου με ναρκωτικά

Newsroom

Η αστυνομία στη Χιλή ανακάλυψε ένα πιστόλι που ανήκε κάποτε στον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία.

Το όπλο βρισκόταν στην κατοχή ενός 15χρονου, ο οποίος το πέταξε μαζί με μια τσάντα με ναρκωτικά καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία στη νότια πόλη Βαλντίβια την περασμένη Παρασκευή.

Η αστυνομία κατέσχεσε το πυροβόλο όπλο και συνέλαβε τον έφηβο για «παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου» και απόπειρα δολοφονίας, δήλωσε πηγή της εισαγγελίας στο AFP.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του ανηλίκου στο δικαστήριο, η εισαγγελέας Τατιάνα Εσκιβέλ δήλωσε ότι η Beretta διαμετρήματος 380 με καφέ λαβή είχε χαραγμένες τις λέξεις: «Augusto Pinochet U.»

Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του το 2014 στην περιοχή του Σαντιάγο, περίπου 870 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρέθηκε, ανέφερε η εισαγγελία.

Σε επικοινωνία με το AFP, τόσο η αστυνομία όσο και η οικογένεια του εκλιπόντος δικτάτορα αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το πιστόλι.

Ο Πινοσέτ, ο οποίος πέθανε το 2006, ηγήθηκε ενός στρατιωτικού καθεστώτος στη Χιλή από το 1973 έως το 1990 κατά το οποίο περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι είτε εκτελέστηκαν, είτε εξαφανίστηκαν είτε βασανίστηκαν ως πολιτικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι εισαγγελείς ερευνούν αν το όπλο χρησιμοποιήθηκε σε άλλα εγκλήματα μετά από ένα βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν πυροβολισμό στον οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το πιστόλι του Πινοσέτ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναρκωτικάειδήσεις τώραπιστόλιΑουγκούστο ΠινοσέτΧιλή