Κόσμος|12.05.2023 08:27

Νέα Υόρκη: Ποινική δίωξη στον πεζοναύτη που στραγγάλισε άστεγο μέσα στο μετρό

Newsroom

Στις Αρχές αναμένεται να παραδοθεί ο πρώην πεζοναύτης που έπνιξε μέχρι θανάτου με κεφαλοκλείδωμα τον άστεγο Τζόρνταν Νίλι στο μετρό της Νέας Υόρκης, με το βίντεο να σοκάρει πραγματικά. Στον 24χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, η οποία μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνιελ Πένι θα συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό. Δεν μπορούμε να παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες μέχρι να οδηγηθεί στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, το οποίο αναμένουμε να γίνει αύριο», είπε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ.

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε αντιμετωπίσει πιέσεις να απαγγείλει κατηγορίες καθώς προχωρούσε η έρευνά για το περιστατικό της 1ης Μαΐου. 

Το σοκαριστικό κεφαλοκλείδωμα

Ο Αφροαμερικανός Τζόρνταν Νίλι, 30 ετών, ήταν μια «μικρή διασημότητα» στην πόλη: ντυνόταν σαν τον Μάικλ Τζάκσον και χόρευε στους δρόμους, μιμούμενος το ίνδαλμά του. Την Δευτέρα, έπειτα από μια λογομαχία με άλλους επιβάτες του μετρό ένας από αυτούς του έκανε κεφαλοκλείδωμα, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, με το βίντεο να καταγράφεται και να προκαλεί σοκ στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σε αυτό διακρίνεται ο Νίλι ξαπλωμένος στο πάτωμα του βαγονιού ενώ ένας άλλος άνδρας –ένας 24χρονος πεζοναύτης, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης– είναι ξαπλωμένος πάνω του για να τον εμποδίσει να σηκωθεί και του σφίγγει το πάνω μέρος του σώματός του. Δύο άλλοι άνδρες του κρατούν τα χέρια. Οι άλλοι επιβάτες, όρθιοι πάνω από τους δύο άνδρες, δείχνουν ανήσυχοι.

Ένας μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Νίλι μπήκε στο βαγόνι και άρχισε να φωνάζει στους άλλους επιβάτες, ζητώντας τους κάτι να φάει ή να πιει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑειδήσεις τώραμετρόΝέα Υόρκη