Κόσμος|12.05.2023 08:29

Βίντεο - σοκ: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν γυναίκα στο σπίτι της - Το θύμα κρατούσε μαχαίρι

Newsroom

Σοκ προκαλεί βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει Αμερικανούς αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν γυναίκα η οποία κρατούσε μαχαίρι.  Το υλικό από τη δολοφονία της γυναίκας δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες από το Γραφείο Ειδικών Ερευνών του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέα Υόρκης, καθώς το γραφείο ερευνά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ασφάλειας βρέθηκαν στο σπίτι της Τζέιμι Φέιθ στις 29 Απριλίου 2022 ανταποκρινόμενοι σε κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Η 34χρονη ζούσε με τον σύντροφό της και τα τρία μικρά αγόρια τους στο Hyde Park, μια πόλη σχεδόν δύο ώρες βόρεια του Μανχάταν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του ζευγαριού μετά από αναφορά για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ της Φέιθ και του συντρόφου της.

Καθώς οι αστυνομικοί μιλούσαν με το θύμα, εκείνη οπλίστηκε με ένα μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους αστυνομικούς, όπως ισχυρίστηκαν οι Αρχές.

Το σύντομο βίντεο, το οποίο ελήφθη από την κάμερα που φορούσε ένας από τους άνδρες της ασφάλειας δείχνει έναν αστυνομικό να απομακρύνει τη γυναίκα από την κρεβατοκάμαρα, όπου φαίνεται ένα από τα παιδιά της να στέκεται στο βάθος.

Το σοκαριστικό βίντεο

Λίγα δευτερόλεπτα μετά άλλος αστυνομικός φωνάζει ότι οπλοφορεί: «Προσέξτε! Μαχαίρι!».

Ένας από τους αστυνομικούς φωνάζει επανειλημμένα "μαχαίρι" και μιλάει στον ασύρματό του, λέγοντας: «911, στείλτε έναν επιπλέον, έχουμε άτομο που απειλεί με όπλο».

Τα πλάνα δείχνουν στη συνέχεια τον αστυνομικό να παλεύει τη Φέιθ στο πάτωμα, ενώ προσπαθεί να της πάρει το όπλο από το χέρι.

Οι αστυνομικοί λένε στη Φέιθ να «κάνει πίσω» και να «πετάξει το μαχαίρι», αλλά εκείνη δεν ακούει και συνεχίζει να κινείται μέσα στο σπίτι.

Τότε ένας από τους αστυνομικούς λέει: «Πυροβόλησέ την» και ένας άλλος πυροβολεί δύο φορές.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συμπλοκής, ο σύντροφος της Φέιθ, φωνάζει: «Μην την πυροβολήσεις», ενώ ακούγονται και τρίτος και τέταρτος πυροβολισμός.

Η έρευνα της Γενικής Εισαγγελίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίαπυροβολισμοίειδήσεις τώραΗΠΑαστυνομικοί