Κόσμος|12.05.2023 15:10

Εκλογές Τουρκία - Ακάρ: «Τρεις ήπειροι στη σφαίρα επιρροής μας - Μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα»

Μαρία Ζαχαράκη

Η σφαίρα επιρροής της Τουρκίας καλύπτει την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Αετός της Ανατολίας 2023».

«Ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα καθήκοντα και οι ευθύνες μας έχουν αυξηθεί», είπε, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα του Αιγαίου, της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, ο Ακάρ δήλωσε:

Εκλογές Τουρκία: «Μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα», λέει ο Ακάρ

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, διάλογο, και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, λέμε επίσης ότι το γεγονός ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αδυναμία· από την άλλη, δεν συνιστά απειλή όταν λέμε δεν θα επιτρέψουμε τα δικαιώματά μας να παραβιάζονται, δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Πιστεύουμε ότι τα μέρη μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με διάλογο, καλή τη πίστη, γύρω από ένα τραπέζι συζήτησης, και λέμε ότι θα συμβάλουμε σε αυτό με όποιον τρόπο μπορούμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΧουλούσι Ακάρ