Κόσμος|12.05.2023 16:41

Εκλογές Τουρκία: Ποιον ευνοεί τελικά η απόσυρση Ιντζέ – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Μαρία Ζαχαράκη

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της αξιόπιστης εταιρείας Metropol, μετά την απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, το 49% των ψήφων του θα κατευθυνθούν στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το 22% στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

MAK Research: Ο Κιλιτσντάρογλου θα πιάσει το 50+1% στον πρώτο γύρο

Την ίδια ώρα, ο Μεχμέτ Αλί Κουλάτ, πρόεδρος της εταιρείας MAK Research, φιλικά προσκείμενης στο ΑΚΡ δήλωσε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, «ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης ξεπερνά ήδη το 50» και ότι «το έργο της αντιπολίτευσης έγινε ευκολότερο» με την απόσυρση του Ιντζέ.

«Σύμφωνα με την έρευνά μας, οι εκλογές έχουν ήδη τελειώσει από τον πρώτο γύρο, αν και σε απόσταση αναπνοής. Οι 2-3 ημέρες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τουρκία. Βλέπω ότι η αντιπολίτευση έχει μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν είναι σωστό να πούμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Στην έρευνα που κάναμε με βάση την εικόνα πριν από 5-6 ημέρες, η αντιπολίτευση ήταν ήδη μπροστά όσον αφορά την επίτευξη του 50+1. Σε αυτό προστέθηκε και ο παράγοντας Ιντζέ και η δουλειά της αντιπολίτευσης έγινε εξαιρετικά εύκολη».

Βάσει των αποτελεσμάτων της MAK:

  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 50,9%
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 45,4%

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΚεμάλ Κιλιτσντάρογλουεκλογές Τουρκία