Κόσμος|12.05.2023 20:49

Γνωστός Youtuber των ΗΠΑ έριξε ελικόπτερο... για να κερδίσει views

Newsroom

Ο γνωστός youtuber Τρέβορ Τζέικομπ δήλωσε ένοχος για παρεμπόδιση της έρευνας για τη συντριβή του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε το 2021.

Ο 29χρονος ανάρτησε βίντεο με τη συντριβή του αεροπλάνου στο YouTube τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ατύχημα.  Στο βίντεο, που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,9 εκατ. προβολές φαίνεται αρχικά να οδηγεί το ελικόπτερο και στη συνέχεια να εκτοξεύεται με αλεξίπτωτο. 

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά αντίθετα σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τόσο τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος όσο και το αεροσκάφος», ανέφερε η εισαγγελία των ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Εθνικό Δάσος Λος Πάδρες, 35 λεπτά μετά την απογείωσή του. Ο 29χρονος πήγε πεζός στο σημείο και ανέκτησε το υλικό.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ δήλωσε τη συντριβή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και ισχυρίστηκε αργότερα ότι δεν γνώριζε το ακριβές σημείο.

«Το γνώριζε. Επέστρεψε με ελικόπτερο και απομάκρυνε τα συντρίμμια, τα οποία αργότερα κατέστρεψε», υποστήριξε η Εισαγγελέας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑελικόπτεροYoutuberσυντριβή ελικοπτέρου