Μόσχα: «Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στις τουρκικές εκλογές»
NewsroomΗ Μόσχα απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί ανάμιξης της Ρωσίας στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Κιλιτσντάρογλου, ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αυριανές εκλογές της Κυριακής, κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία –χωρίς να τους κατονομάσει– για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης. Ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανό Λαϊκό Κόμμα, έχει απτές αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας για αυτό.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές. Αυτό αποκλείεται», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με αυτή τη δήλωση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να προσκομίσει αποδείξεις για αυτή την υποτιθέμενη ανάμιξη, «επειδή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».
- Ερντογάν: Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να με ρίξουνε - Η αντιπολίτευση διαπραγματεύεται με Γκιουλενιστές
- Δημοσθένης Βεργής στο ethnos.gr για τον θάνατο του καναλάρχη Παπανικόλα: Μου ανήκει η τηλεοπτική άδεια - Θα πω πολλά στον εισαγγελέα
- Υπάρχουν ιοί που σκοτώνουν το 70% του πληθυσμού: Καμπανάκι για νέα πανδημία ανά πάσα στιγμή - «Θα είναι χειρότερη», λέει ο Μαγιορκίνης
- Eurovision: Τα 8 μεγαλύτερα σκάνδαλα του διαγωνισμού τραγουδιού που πιθανώς δεν είχατε ακούσει ποτέ
- 3άλφα: Εβαλε τα όσπρια σε συσκευασία και έγινε leader στην αγορά – Τα νέα λανσαρίσματα
- Όσα συζήτησαν Μητσοτάκης και Ρούμπιο στο Μαξίμου - Τα μηνύματα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
- Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, σύμβολο του αγώνα για τη στέγη στην Ισπανία
- Πόσο ρεαλιστικός είναι ο κίνδυνος μιας πανδημίας πνευμονικής πανώλης; Ειδικοί εξηγούν
- «Δεν την εμπιστευόμαστε»: Γιατί οι προγραμματιστές αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στην τεχνητή νοημοσύνη