Κόσμος|15.05.2023 10:24

«Σεισμός» στις ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το Vice - Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Newsroom

Αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης, κατέθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Vice Media, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

H εταιρεία μέσων ενημέρωσης, που κάποτε «καυχιόταν» ότι η αξία της έφθανε τα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέβαλλε το αίτημά της, σηματοδοτώντας μια σχετικά ταχεία πτώση.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μπρούκλιν, και στηρίχθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία, απαρίθμησε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις που κυμαίνονται από περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην αίτηση του Κεφαλαίου 11 που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Η Fortress Credit Corp. κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξασφαλισμένων πιστωτών, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατ. δολαρίων.

Η πτώση της Vice Media επισφραγίζει μια πολυετή κάθοδο από ένα νέο αγαπημένο μέσο ενημέρωσης σε μια προειδοποιητική ιστορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή εκδοτική βιομηχανία, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η πτώχευση δεν θα διακόψει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του Vice, οι οποίες εκτός από τη ναυαρχίδα της ιστοσελίδας του περιλαμβάνουν τη διαφημιστική εταιρεία Virtue, το τμήμα Pulse Films και το Refinery29, έναν ιστότοπο με επίκεντρο τις γυναίκες που εξαγοράστηκε από το Vice το 2019.

Μια ομάδα δανειστών του Vice, μεταξύ των οποίων η Fortress Investment Group και η Soros Fund Management, κατέχει το προβάδισμα για την εξαγορά της εταιρείας εκτός πτώχευσης. Ο όμιλος έχει υποβάλει προσφορά ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα καλυφθεί από τα υφιστάμενα δάνεια που έχει χορηγήσει στην εταιρεία. Θα αναλάμβανε επίσης "σημαντικές υποχρεώσεις" από την Vice μετά το κλείσιμο οποιασδήποτε συμφωνίας.

Ακολουθεί η διαδικασία πώλησης. Οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει δάνειο 20 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσουν τη λειτουργία του Vice και στη συνέχεια, αν δεν προκύψει καλύτερη προσφορά, ο όμιλος που περιλαμβάνει τη Fortress και τον Soros θα αποκτήσει το Vice.

Παρόλα αυτά, τα όνειρα που κάποτε είχαν τα στελέχη του Vice για ένα χρηματιστηριακό ντεμπούτο ή μια πώληση σε μια εντυπωσιακή αποτίμηση έχουν εξανεμιστεί. Κάποια στιγμή η αξία της εταιρείας θεωρούνταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η imerisia.gr

Επενδύσεις από τιτάνες των μέσων ενημέρωσης όπως η Disney και έξυπνους οικονομικούς επενδυτές όπως η TPG, η οποία δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, θα καταστούν άχρηστες από την πτώχευση, εδραιώνοντας τη θέση του Vice μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κακών στοιχημάτων στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης.

Όπως μερικοί από τους ομότιμους της στον κλάδο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των BuzzFeed και Vox Media, το Vice και οι επενδυτές του πόνταραν πολλά στην αυξανόμενη δύναμη των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, αναμένοντας ότι θα έφερναν ένα ρεύμα νέων, κινητικών αναγνωστών που οι διαφημιστές επιθυμούσαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραπτώχευσηαίτηση πτώχευσηςΗΠΑ