Κόσμος|15.05.2023 19:09

Για «πολιτική δίωξη» μιλά η κόρη του Φρέντι Μπελέρη - «Ο μισός αγώνας τελείωσε, παραμένει ο άλλος μισός»

Newsroom

Περηφάνια εκφράζουν η κόρη και η μητέρα του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη, που κατάφερε να επικρατήσει του Γκιόργκι Γκόρο και να εκλεγεί δήμαρχος της Χειμάρρας στην Αλβανία.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τη νίκη του γιου μου. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο», είπε η μητέρα του, με τον πατέρα του να λέει στις κάμερες πως όταν πληροφορήθηκε τη νίκη του γιου του έκλαψε από τη χαρά του.

Για «πολιτική δίωξη» κάνει λόγο η κόρη του

Από πλευράς της, η κόρη του, Ερμιόνη Μπελέρη, τόνισε πως δεν έχει επικοινωνία με τον πατέρα της από τη μέρα της σύλληψής του.

«Δεν έχουμε επικοινωνία μαζί του. Ο μισός αγώνας τελείωσε, παραμένει ο άλλος μισός. Είναι μεγάλη χαρά που κερδίσαμε σήμερα ακόμα και αν ήταν με 19 ψήφους διαφορά», δήλωσε, μιλώντας στο Mega.

«Περιμέναμε όλο το βράδυ με ανυπομονησία για το αποτέλεσμα. Όταν βγήκε, υπήρχε έκρηξη χαράς από όλους και ήταν ένα πράγμα που το περιμέναμε αλλά φοβόμασταν και πολύ ότι δε θα συμβεί», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

«Είναι μια πολιτική δίωξη, σαν να είμαστε εμείς αντιμέτωποι με όλο το κράτος της Αλβανίας. Δεν ξέρουμε πότε θα βγει από τη φυλακή, δε μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες».

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 τη Δευτέρα (15/5). Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, οι ομογενείς που βρισκόταν έξω από το σημείο της καταμέτρησης ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπελέρης είχε κριθεί προφυλακιστέος μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων -μια εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της Αθήνας, με διαβήματα αλλά και σκληρά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας προς τα Τίρανα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ΧειμάρραΑλβανίαΦρέντυ Μπελέρηςειδήσεις τώρα